300 de jandarmi la meciul de fotbal dintre CFR Cluj şi Inter Milano.12 suporteri au interdicţie de participare

• publicat la: 20 February 2013
300 de jandarmi la meciul de fotbal dintre CFR Cluj şi Inter Milano.12 suporteri au interdicţie de participare

Peste 300 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele „F.C. CFR 1907 Cluj-Napoca” şi „F.C. Internazionale Milano”.

 Partida este caracterizată ca fiind cu grad de risc ridicat, iar jandarmii vor fi prezenţi atât în zona imediată şi apropiată a Stadionului „Dr. Constantin Rădulescu”, cât şi pe traseele de afluire/defluire ale spectatorilor.

Mâine, 21 februarie a.c., începând cu ora 20.00, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din municipiul Cluj-Napoca se va desfăşura  meciul de fotbal dintre echipele „F.C. CFR 1907 Cluj-Napoca” şi „F.C. Internazionale Milano”, din cadrul Europa League.

          Alte aspecte de interes:

Pe timpul desfăşurării meciului de fotbal, se interzice comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice în imediata apropiere a arenei sportive;

În ziua meciului, începând cu ora 17.00 se va restricţiona traficul auto şi pietonal în zona stadionului. În zona arenei sportive vor avea acces doar persoanele care au documente de acces în stadion şi riveranii.

          De asemenea pe strada Gruia vor avea acces doar suporterii echipei „F.C. Internazionale Milano” şi riveranii.

Accesul în incinta stadionului se va face începând cu ora 18.00;

Răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în interiorul stadionului revine Clubului CFR 1907 Cluj-Napoca, care a încheiat în acest sens un contract de prestări servicii cu firma de pază PP PROTECT. Firma de pază are următoarele obligaţii:

  • verificarea documentelor de acces, precum şi efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor în dreptul punctelor de acces;
  • interzicerea, în incinta arenei sportive, a accesului persoanelor cãrora le-a fost interzisã intrarea la asemenea genuri de manifestãri, al persoanelor care se aflã în stare vãditã de ebrietate sau se aflã, în mod evident, sub influenţa substanţelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor bãuturi alcoolice, arme şi muniţii de orice fel, fãclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, dispozitive pentru şocuri electrice, substanţe toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale, şişuri, castete ori alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tãiere, împungere ori lovire şi predarea acestora forţelor de ordine;
  • realizarea de cordoane, baraje, patrule, posturi sau alte elemente de dispozitiv, pentru asigurarea ordinii în arena sportivã;
  • interzicerea pãtrunderii în suprafaţa de joc sau în zona vestiarelor şi a bãncilor de rezerve a persoanelor care nu au drept de acces în aceste zone;
  • evacuarea individualã sau a grupurilor mici de suporteri care tulburã ordinea publicã în arena sportivã;
  • participarea la evacuarea grupurilor mari de suporteri ori cu risc de agresivitate şi violenţã, alãturi de forţele de ordine.

215 de agenţi ai firmei de pază vor fi angrenaţi pentru executarea acestor atribuţii.

Conform prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive modificată şi completată de Legea 10/2012, SPECTATORILOR LE ESTE INTERZIS să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde, fumigene, torţe, arme ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.

          De asemenea spectatorilor le este interzis: să arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să sară gardul care delimitează spaţiul de joc sau să intre pe spaţiul de joc, să deterioreze sau să distrugă mobilierul în interiorul locurilor de desfăşurare a meciului, să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.

12 suporteri ai echipei „F.C. CFR 1907 Cluj-Napoca” au interdicţie de a participa la meciul de fotbal, fiind incluşi în baza de date a Jandarmeriei, motiv pentru care sunt sfătuiţi să nu pătrundă ilegal pe stadion. În  cazul identificării în incinta arenei sportive aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau amendă, precum şi măsura de siguranţă a interzicerii accesului la competiţiile sau jocurile sportive, pe o perioadã de la unu la 2 ani, care se adaugã la perioada pentru care s-a dispus iniţial măsura.

Restabilirea ordinii publice în interiorul bazei sportive se executã de cãtre efectivele de jandarmi, conform legislaţiei în vigoare.

 

 

Lasati un comentariu