Universitatea Vasile Goldis a emis diplome false

• publicat la: 6 February 2013
Universitatea Vasile Goldis a emis diplome false

Procurori si politisti au efectuat, miercuri seara,perchezitii in opt judete pentru a verifica modul in care s-au emis diplome de licenta ale Universitatii “Vasile Goldis”. Autoritatile banuiesc ca diplomele au fost acordate ilegal.

Ancheta este coordonata de procurori specializati din cadrul Parchetului de le langa ICCJ si ofiteri de politie din cadrul DGA. Acestia verifica modalitatea prin care au fost emise mai multe diplome universitare si licente, anunta Realitatea TV. Perchezitiile vizeaza filiale ale Universitatii “Vasile Goldis” din opt judete.

“Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, impreuna cu ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie si cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Romane, efectueaza in prezent mai multe perchezitii la domiciliul unor persoane, precum si la sediile unor institutii de invatamant superior, locatii aflate pe raza a 8 judete (Arad, Bihor, Bistrita Nasaud, Hunedoara, Baia Mare, Satu Mare, Salaj si Gorj)”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

Autoritatile banuiesc ca diplomele au fost acordate ilegal. Pentru o diploma de licenta se platea intre 100 si 300 de euro. Aproximativ 40 de persoane au fost duse la audieri./ziare.com

comentarii

de Horia Mărieș la 7 February 2013 - 10:17

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul teritorial Satu Mare sprijiniţi de mascaţi şi coordonaţi de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au descins la sediu din Satu Mare de unde au ridicat calculatoare şi înscrisuri. De asemenea 11 persoane, studenţi şi profesori au fost duse la audieri. Aceştia au calitatea de martori.

Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor ar fi vorba de două aspecte, unul ce vizează mită pentru promovarea examenului (300, 400 sau 500 de euro) şi al doilea – emiterea de diplome false. În acest ultim caz sumele de bani sunt mult mai mari.

Se mai miră cineva de chestia asta?
Oricum Universitatea “Vasile Goldis” era bunecunpscută ca o fabrică de licențiat analfabeți. Și nici măcar nu este singura de acest fel din țărișoara asta. S-au înmulțit ca ciupercile în ultimii 20 de ani. Setea de cunoaștere – dar mai ales de diplome – este foarte mare.

de florin la 8 February 2013 - 08:27

ca sint false, sau adevarate tot asa valoare au ,stati linistiti!!
iti dai seama cat valoreaza4,5 ani de faculatate la goldis???100 de euro
tare universitate…

Lasati un comentariu