Vrei să cumperi o maşină? Poţi primi 12.000 lei de la stat

• publicat la: 24 februarie 2013
Vrei să cumperi o maşină? Poţi primi 12.000 lei de la stat

Cei care vor achizitiona un autoturism electric incepând cu data de 15 martie 2013 vor primi de la stat 12.000 lei, prin intermediul unui ecotichet.

Măsura de sprijinire a cumpărătorilor de masini electrice a fost luată de Guvern odată cu aprobarea introducerii timbrului de mediu care urmeaza sa fie perceputa la inmatricularea masinilor. Timbrul de mediu inlocuieste actuala taxa auto.

Masura luata de Guvernul Romaniei aliniaza tara noastra la masurile luate de tot mai multe tari pentru sprijinirea vanzarilor de masini electrice, avand in vedere ca aceasta sunt mai scumpe decat variantele pe benzina sau diesel, insa polueaza mult mai putin.

Soferii din Romania care doresc sa cumpere o masina electrica au la dispozitie automobile cu preturi care pleaca de la 17.000 euro si ajung la aproape 50.000 euro. Tichetul de 12.000 lei ar reprezenta asadar o reducere de pana la 15%.

Cel mai ieftin model electric este Yaris Hybrid, acesta costa aproximativ 17.000 euro, fiind oferit de constructorul japonez Toyota. De altfel constructorul japonez este unul dintre pionerii in domeniul masinilor electrice, cel mai cunoscut model fiind Prius, care a fost introdus pe piata cu mai bine de 10 ani in urma.

Pe piata locala modelul Prius este comercializat la un pret de aproximativ 26.000 euro, in timp ce noul model Prius Plug-In costa peste 40.000 euro si are o autonomie de peste 1.200 kilometri. Alti constructori care ofera modele electrice pe piata locala sunt Renault, Citroen sau Opel.///moneycenter.ro

Lasati un comentariu