Conferință Internațională despre Incluziune

• publicat la: 26 mai 2013
Conferință Internațională despre Incluziune

 Asociația Umanitară a Sf. Nicolae, Stelian si Nectarie,  în perioada 22-24.05 2013 a participat la Conferința Internațională despre Incluziune, organizată de către orașul Nyiregyhaza, Ungaria. La acest eveniment au participat orașe din 4 țări, Germania, Polonia, România și Ungaria, respectiv orașele infrățite cu Nyiregyhaza.  Fiecare oraș infrățit cu Nyiregyhaza a alcătuit o echipa formată din reprezentanți  ai autorităților locale, asociații si ong-uri care se ocupa cu problema integrării și incluziunii persoanelor cu dizabilități in societate. Satu Mare a fost prezent prin: reprezentanții Primăriei, Asociația  Sf. Benedict, Centrul Sf. Joszif, Asociația Langdon Down și Asociația Umanitară a Sf. Nicolae, Stelian și Nectarie.

  Programul acestei Conferințe a fost impărțit pe 3 zile, pe parcursul cărora, participanții au desfășurat diverse activități  individuale sau de grup. Prima zi a fost dedicată prezentării echipei fiecărui oraș si stabiliriiparticipării acestora in cadrul workshop-urilor organizate de către  orașul gazdă, Nyiregyhaza.  Cea de a doua zi  a fost impărțită in două secțiuni , astfel in prima parte, echipele au avut posibilitatea să prezinte demersurile intreprinse de autoritățile locale, asociațiile, si centrele  de specialitate, in ceea ce privește incluziunea persoanelor cu diverse dizabilități in comunitatea locală  și in societate. A doua parte a zilei a fost alocată deplasării echipelor la sediul unor centre din Nyiregyhaza,  pentru că alături de orașul gazdă, sa dezbată  diverse probleme legate de incluziune. Astfel  o parte din reprezentanții orașului Satu Mare printre care și Asociația Umanitară a Sf.Nicolae, Stelian si Nectarie au ales să participe la workshopul cu tema Experiențe legate de dezvoltarea timpurie in cazul persoanelor cu diverse dizabilități.  Cea de-a treia zi  a fost dedicată analizei realizării obiectivelor propuse înaintea începerii Conferinței, opinilor și propunerilor pentru viitoare proiecte comune.

Asociația Umanitară a Sfinților Nicolae, Stelian și Nectarie a lansat propunerea organizării in parteneriat cu ceilalți participanți a unei Conferințe Internaționale despre copiii și persoanele care suferă de sindromul Asperger si  Autism A-tipic.

Pe lângă activitățile specifice unei Conferințe de talie Internațională, participanții au avut ocazia să viziteze obiectivele turistice al orasului Nyiregyhaza, ceea ce s-a dovedit a fi un real succes.

Lasati un comentariu