Guvernul se implică în “criza” micilor: Vom face demersuri pentru a-i trece în lista “tradiţionalelor”

• publicat la: 2 mai 2013
Guvernul se implică în “criza” micilor: Vom face demersuri pentru a-i trece în lista “tradiţionalelor”

Reprezentanţii Guvernului au anunţat că autorităţile vor face demersuri pentru ca micii româneşti să fie introduşi pe lista produselor “tradiţionale” alături de burger şi de cârnatul spaniol chorizo astfel încât reţeta tradiţională să fie păstrată. Producţia locală de mici se află sub risc începând cu luna iunie în condiţiile în care la acel moment intră în vigoare un regulament european care interzice folosirea în compoziţia produselor din carne proaspată procesată a carbonaţilor de sodiu, a unui conservant şi a unui antioxidant.

“Cu ocazia grupului de lucru care va avea loc în data de 2 mai, în cadrul Comisiei Europene, reprezentantul Guvernului României va transmite solicitarea formulată de Asociaţia Română a cărnii că reţeta produsului mititei să fie inclusă pe lista reţetelor tradiţionale”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Guvern.

Piaţa locală a micilor s-a ridicat anul trecut la apropximativ 22.000 de tone, din care 72% a fost acoperit de vânzările din retailul modern./zf.ro

Lasati un comentariu