Tricolor românesc de Guinness World Records

• publicat la: 26 mai 2013
Tricolor românesc de Guinness World Records

Doar o zi ne mai desparte de momentul in care Antena 3 va oferi românilor cel mai mare steag din lume. Evenimentul va fi transmis de la inăltime.

Spectacolul va fi unul de zile mari, asa cum au demonstrat pilotii Hawks of Romania incă de la repetitii. “Veţi vedea cu aceste patru avioane foarte multe loopinguri desenate pe cer cu fum, veti vedea evolutii individuale. Vor sări parasutistii Aeroclubului Român care vor avea un tricolor, mai mic decât al dumneavoastră”, a declarat George Rotaru, directorul Aeroclubului României.

Spectacolul de pe cer va dura aproximativ 40 de minute. La sol, o echipa de 200 de oameni va desfasura cel mai mare drapel din lume – tricolorul României. Pentru ca totul să fie pregătit, specialistii au facut ultimele măsurători.

Intreaga procedură va fi urmarită de telespectatori in direct la Antena 3, care va transmite de pe o platforma revolutionară, de la o inăltime de 50 de metri.

Uriaşul drapel care va fi omologat in GUINNESS WORLD RECORDS  are o lungime de 330 de metri, o lăţime de 220 de metri si cântăreşte cinci tone. Pentru realizarea steagului a fost nevoie de sute de ore de muncă, zi si noapte si de găsirea unor solutii ingenioase pentru confectionarea si transportarea drapelului. Primele fâşii din steag au inceput să fie cusute acum două luni.

Evenimentul din 27 mai va fi realizat în parteneriat cu Rompetrol, Novensys, FabricadeSteaguri.eu, Aeroclubul României, Ministerul Apărării Naţionale, Dinner in the sky şi Caroli.

27 mai este o zi importantă în istoria României. În data de 27 mai 1600, a avut loc prima unire a celor trei Ţări Române sub domnia lui Mihai Viteazul. Iniţiativa de a face cel mai mare steag din lume vine în urma campaniei de anul trecut, Pe tricolor e scris unire. Atunci, Antena 3 a readus drapelul în casele românilor.

Lasati un comentariu