Ziua Porţilor Deschise la Liceul Tehnologic “Simion Bărnuţiu” din Carei

• publicat la: 20 mai 2013
Ziua  Porţilor  Deschise la Liceul Tehnologic “Simion Bărnuţiu” din Carei

Liceul Tehnologic “Simion Bărnuţiu”din Carei  a sărbătorit vineri 17 mai  “Ziua Porţilor Deschise”. Profesorii şi elevii  i-au aşteptat pe elevii claselor de a opta din municipiul Carei dar şi din localităţile învecinate.

Elevii din comuna Sanislău au fost primii care ne-au onorat   invitaţia şi au vizitat  cabinetele, atelierele şi sălile de clasă din liceu. Dupa acestia au urmat  elevii din Căuaş, Andrid, Domăneşti, Berveni, Lucăceni,  Urziceni, Pişcolt, Cămin , elevii de la şcolile gimnaziale din Carei . Toţi vizitatorii noştri  au  fost conduşi de către domnii  profesori  in  cabinetele din liceu: cabinetele de limba şi literatura română , geografie, matematică, informatică, consiliere psihopedagogică, biologie, agricultură, laboratorul de chimie, atelierele de mecanică, tâmplărie  si croitorie.

 În fiecare cabinet, laborator si atelier  elevii  au întâlnit cadre didactice şi maiştri instructori care le-au vorbit  despre  semnificaţia şi importanţa fiecarei locatii. Elevii claselor de a opta au avut ocazia să participle la exerciţii de îndemânare auto.

Instructorii auto i-au iniţiat în  exerciţiile  de conducere cu multă răbdare şi pricepere. Pe lângă aceste activităţi s-a desfăşurat un campionat de fotbal  între  elevii claselor de a opta  pe terenul sintetic din apropiere.

Jucătorii au fost  arbitraţi de elevi din liceul nostru  dintre care îi amintim pe  Râfai George  arbitru  de centru  şi  Sălăgean  Marius cu Kanalos Kristian arbitrii de linie. Ultimul meci  s-a jucat  între elevii de la Şcoala Gimnazială din Sanislău şi elevii de la Şcoala Gimazială “Vasile Lucaciu “din Carei.  Campionatul a fost câştigat de elevii  din Sanislău. Cu acest campionat s-a  încheiat  “Ziua Porţilor Deschise” pe care elevii din liceul nostru l-au aşteptat cu nerăbdare.  Dacă ar fi să  facem o evaluare a „Zilei Porţilor Deschise” la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuţiu” din Carei , primul lucru pe care ar trebui să-l amintim ar fi numărul mare de elevi care au fost prezenti,fapt datorat  campaniei de promovare susţinute de conducerea liceului  nostru  în oraş  şi nu în ultimul rând în şcolile din jurul Careiului. Avantajele şi condiţiile pe care le oferă  programul de şcolarizare al liceului nostru au fost factori  determinanţi  pentru  interesul mare  pe care l-am  constatat cu ocazia acestui eveniment. Cu speranţa că numărul elevilor  care vor opta pentru acest liceu va fi considerabil, apreciem activitatea de promovare a planului de şcolarizare din partea conducerii liceului, consiliului de administraţie şi a echipei de promovare. Pe această cale mulţumim şcolilor gimnaziale care ne-au onorat  invitaţia.

Consilier şcolar , Mihaela Achim.

Lasati un comentariu