Festivalul Dovlecilor la Grădiniţa nr.3

• publicat la: 30 octombrie 2013
Festivalul Dovlecilor la Grădiniţa nr.3

Și în acest an scolar, s-a organizat « FESTIVALUL DOVLECILOR » la Gradinița cu program prelungit nr. 3 Carei. Programul a fost coordonat de educatoarea Puscas Hajnal-Eva responsabil al Programului National Ecogradinita la nivel de unitate. 110 copii s-au costumat în dovlecei și în veșmintele toamnei. Părinții prichindeilor s-au arătat a fi meșteri iscusiți, au scobit și sculptat dovlecii pâna au dat forma unui lampion de Halloween. Astfel dichisiți,v au ajuns la « Expoziția dovlecilor veseli » din holul principal al grădiniței peste 80 de exponate.

Programul a debutat cu discursul de deschidere a d-nei Robotin Monica, responsabilul Comisiei metodice, și cu spectacolul grupelor mari de secția română și maghiară, intitulat « Toamna, toamna, darnică » pregatit de educatoarele Puscas Hajnal-Eva, Ecaterina Gherman, Vicsacsan Ildiko și Papp Margit. Copiii au recitat poezii și au interpretat cântece de toamnă.

Parada costumelor de toamnă s-a desfășurat în sălile de grupă prin care juriul format din președinții comitetelor de părinti sub îndrumarea profesorului consilier Hendea Dorina,  au colindat și au ales premianții. Educatoarele Sonia Bontea, Ramona Mureșan, Ferenczi Zsuzsanna, Alt Eniko și Eugenia Beretean au îndrumat copiii să-și prezinte costumul în cel mai frumos mod.

Concursul a avut mai multe categorii : cel mai frumos costum, cel mai haios costum, cel mai interesant costum și cea mai frumoasă prezentare a costumelor. La fiecare categorie s-au acordat premii, astfel fiecare copilas a fost răsplătit pentru efort. Nici exponatele nu au rămas nepremiate. Toți dovlecii au fost incluși într-o categorie sau alta. Cei mici s-au simțit bine, iar părinții lor au fost foarte multumiți.

 Material realizat Puscas Hajnal-Eva

Lasati un comentariu