„Să fim Lumină pentru alţii” -concluzia de final a întâlnirii AGRU de la Carei

• publicat la: 7 octombrie 2013
„Să fim Lumină pentru alţii” -concluzia de final a întâlnirii  AGRU de la Carei

Municipiul Carei a fost pentru două zile gazda Întâlnirii anuale a Consiliului Director AGRU, asociația laică a greco-catolicilor,eveniment ce a avut loc la biserica Sf.Andrei.

Dupa întâlnirea memorabilă din cursul zilei de vineri despre care am scris in articolul După 78 de ani…,  ziua de sâmbătă a  adus  noi activităţi pe agenda de lucru a celor  25 de delegați AGRU din cele 5 Eparhii și din Vicariatul de București, însoțiți de asistenții spirituali.

S-a discutat și s-au făcut propuneri în vederea numirii asistentului spiritual național al AGRU, au fost stabilite persoanele care vor participa la Adunarea Generală a Federației Acțiunea Catolică din România care se va desfășura în perioada 24 – 27 octombrie 2013 la Centrul Manresa din Cluj-Napoca. Totodată au fost propuși candidați pentru funcțiile din Consiliul Director al ACRO și pentru consilierii de sector.

Calendarul asociativ 2013 – 2014 cuprinde 4 date de referință:

20 – 27 octombrie Zilele Acțiunii Catolice 2013;

23 – 24 mai 2014 – Adunarea Generală a AGRU (în Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș);

29 iunie 2014 – Ziua AGRU;

26 – 27 septembrie 2014 – Întâlnirea anuală a membrilor Consiliului Director Național (în Eparhia de Lugoj).

În cadrul lucrărilor s-a analizat și s-a aprobat cererea pentru înființarea filialei AGRU Dr. Ioan Ossian din Șimleul Silvaniei în vederea obținerii de către aceasta a personalității juridice.

  Următoarea întâlnire la nivel național va avea loc în mai 2014, cu ocazia Adunării Generale ordinare a asociației.

Sfânta Liturghie a fost concelebrată de un sobor de preoţi  în frunte cu vicarul foraneu pr.Radu Flip,tot in cursul zilei de sâmbătă.

Multi dintre participanti s-a aflat pentru prima dată in municipiul Carei fapt pentru care organizatorii au purces la prezentarea câtorva dintre obiectivele locale.

 

La finalul  unei zile frumoase si călduroase  sub toate aspectele,la masa rotundă din incinta bisericii Sf.Andrei  s-au desprins concluziile  intâlnirii de la Carei a AGRU.  Multumirile aduse organizatorilor au fost prezente pe buzele tuturor participanţilor.

Prof.Alin Tat a subliniat progresul evident al activităţii acestui organism iar Cecilia Frăţilă de la Blaj a reiterat importanţa intâlnirilor de acest gen,necesitatea colaborării şi importanta păstrării dialogului şi a prezenţei pe tot parcursul anului la diferite evenimente importante in viaţa comunităţii organizatoare.

Părintele Florian Gui, Vicarul General al Episcopiei Greco Catolice din Oradea a reliefat in cel mai elocvent mod  esenţa acestor intâlniri:

Să fim Lumină pentru alţii ! să identificăm ţintele pentru o evaluare profetică şi aducerea elitelor alături de noi.Să identificăm problemele acute ale comunităţii „.

Experienţa domniei sale, dobândită din nenumăratele activităţi cu tinerii de la  “Centrul Don Orione” din  Oradea,conferă o greutate in plus celor afirmate la intâlnirea AGRU de la Carei.

Daniela Ciută

 

 

 

Lasati un comentariu