Simpozion „Carei – Ultima brazdă de pământ eliberată”

• publicat la: 22 octombrie 2013
Simpozion „Carei – Ultima brazdă de pământ eliberată”

Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei organizează vineri, 25 octombrie 2013, de la ora 17.00, în Sala de Expoziții din Castelul Károlyi, un eveniment intitulat – „Carei – Ultima brazdă de pământ eliberată”.

Manifestările vor debuta cu vernisajul expoziției de fotografie și obiecte militare ”Ultima Brazdă” realizată de Muzeul Județean Satu Mare, vor continua  cu alocuținuile domnilor prof. univ. dr. Claudiu Porumbăcean – ”Schimbările politice din România după 23 august 1944 și impactul lor asupra Transilvaniei de Nord” și prof. Sorin Floruț  – „Desfășurarea luptelor de eliberare a orașului Carei”. 

 Programul artistic va cuprinde un recital de muzică folk susținut de George Negrea și un micro-recital de poezie cu Gabriela Marincaș, Claudian Șiman și Adrian Ștefănuți din cadrul Cercului de Teatru al Centrului Cultural Carei.

Persoanele care cunosc detalii legate de momentul 25 octombrie 1944 sau deţin documente care consemnează evenimentul respectiv,pot lua legătura cu organizatorii,pentru a fi prezentate în cadrul manifestării.

redacţia

Lasati un comentariu