Ziua Vârstnicilor la Carei

• publicat la: 1 octombrie 2013
Ziua Vârstnicilor la Carei

În vârtejul unei vieți agitate uităm de multe ori de cei care împovărați de ani și înțelepciune nu pot ține pasul cu avântul tinereții. Din 1990, ONU a stabilit ca 1 octombrie să fie dedicată seniorilor instituind Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

Cu acest prilej, Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei, Centrul Cultural Carei în colaborare cu Organizația Caritas a Diacezei Satu Mare – punct de lucru Carei și Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Carei au organizat un spectacol artistic.

Ansamblul „Ceatăra”, trupa Magic Dance, trupa de teatru M.E.E.M. și cercul de teatru în limba maghiară au oferit puținilor spectatori un moment de relaxare prin cântec, poezie și dans.

Marincaș Gabriela, Vitéz Julia, Claudian Șiman și Kovács Péter au adus în fața publicului lirica dedicată bunicilor și anotimpului în care ne aflăm. Denisa Romanescu și Sorina Oneț, solistele Ansamblului Ceatăra, alături de inimoșii dansatori au oferit apoi un moment de autentic folclor codrenesc.

Nu a lipsit nici muzica ușoară, interpretată de Tania Gabor, Larisa Latiș, Anita Nagy și  Vitéz Julia.

Prezentatorii spectacolului, Kiss Zita și Adrian Ștefănuți, alături de artiștii ce au evoluat pe scenă, au împărțit felicitări și îmbrățișări seniorilor cărora le-a fost dedicată o oră și jumătate de detașare față de grijile cotidiene.

Nicoleta Latiş

Lasati un comentariu