Ziua Vârstnicilor

• publicat la: 28 septembrie 2012
Ziua Vârstnicilor

Ca în fiecare an, data de 1 octombrie este o zi specială pentru trecuţi de prima tinereţe am putea spune, fiind Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.Cu această ocazie,Directia de Cultură din cadrul Primăriei Carei şi Centrul Cultural Municipal vor organiza in mod festiv,luni 1 octombrie , Ziua Vârstnicilor.

Evenimentul va avea loc de la ora 17,00, in Sala Cavalerilor din Castelul Karolyi. Cei prezenţi vor avea parte de muzică, dans modern, dans popular, poezie  şi …de o imbrăţişare.

Momentele artistice vor fi susţinute de elevii cercurilor  Centrului Cultural Carei.

www.buletindecarei.ro

comentarii

de ADRIAN P. la 29 septembrie 2012 - 20:40

Cand v-am rugat sa-i ocrotim, Cand v-am rugat a nu-i uita, N-ati auzit si mi-ati raspuns Ca-i o problema foarte grea. Si-am fost ridicol staruind Si-am incercat sa va mai spun Si noi m-ati invinovatit Si m-ati considerat nebun. Si eu v-am zis ca nu e timp, Ca suntem niste pasageri, Si voi ati construit minciuni, Mai multe astazi decat ieri. Si-acum de ce va bucurati De arta celor ce-au murit, Cand voi i-ati condamnat pe ei La trai pe muchie de cutit? O locuinta v-am cerut, S-o dam artistilor pribegi, Si jaful vostru mi-a raspuns Cu literele unei legi. Acum, e gata casa lor Si v-ati putea si voi mandri Ca dati o casa celor morti, Desi ei v-au cerut-o, vii. Tarziu raspuns si ipocrit, Artistii au ajuns pamant, E gata casa vietii lor, Dar locatarii nu mai sunt.

de senior la 29 septembrie 2012 - 22:31

Cine nu are un bătrân, să și-l cumpere spune o veche vorbă românească care se pare că nu prea mai este la modă. Vedem multe emisiuni și luări de poziție în care bătrânii, pensionarii sunt priviți ca o pătură parazită a societății.
Ieri am întâlnit doi tineri care tocmai mi-au amintit de un dicton mai vechi „live fast, die young“ adică „trăiește în viteză, mori de tânăr“.Ideea că bătrânețile sunt departe și nedemne de băgat în seamă este foarte răspândită între tinerii de azi. Dar repet, cine nu are un bătrân, să și-l cumpere. Iar cu timpul, să încerce să devină bătrânul acela care merită căutat și ascultat.

Lasati un comentariu