Câştigătorii Star Select6

• publicat la: 24 November 2013
Câştigătorii Star Select6

Douăzeci și unu de finaliști pe trei categorii de vârstă, clasele I-IV, V-VIII și IX-XII, au evoluat pe scena Concursului regional de muzică ușoară „Star Select 6”.

Juriul format din Puiu Bărnuțiu jr., membru al trupei In Extenso, Kiss Zita,instructor la secția de teatru în limba maghiară a Centrului Cultural Carei,Altfater Andrea, Nagy Anita și Vitéz Julia, foste concurente la Star Select, a avut o sarcină dificilă având în vedere nivelul mult superior al concursului față de ediția anterioară.

Primii care au intrat în concurs au fost cei din clasele I-IV, iar liceenii au evoluat la final.În pauza datorată deliberării juraților, Vitéz Julia, Altfater Andrea și Nagy Anita  au întreținut publicul cu câte o piesă din repertoriul fiecăreia.

Cu prestații bune, voci frumoase și foarte bine pregătiți concurenții au fost greu de departajat. S-au remarcat elevii pregătiți de prof. Szücs József, instructorul  secției de muzică ușoară a Centrului Cultural Carei, care și-au adjudecat locul I la  toate categoriile de vârstă ale concursului.

Clasamentul final a arătat astfel:

Clasele I-IV:

Locul I:  Iulia Balaj

Locul II: Șaitoș Teodora

Locul III: Donuțiu Axel

Clasele V-VIII

Locul I: Patricia Balaj

Locul II: Polacsek Eszter

Locul III: Adina Deac

Mențiune: Tania Gabor și Csizmar Bernadette

Clasele IX-XII

Locul I: Larisa Latiș

Locul II: Podolyák Tiffany

Locul III: Gál Máté

Keresztszeghi Dávid a obținut premiul pentru compoziție,

iar trio-ul BlaKyBi, format  din Onodi Blanka, Ferenczi Kitty și Onodi Bianca au fost recompensate cu un premiu  special.

Referitor la ediția din acest an a Star Selectului, președintele juriului, Puiu Bărnuțiu jr. a declarat pentru Buletin de Carei:Am auzit multe voci bune, fiecare dintre ele cu plusuri sau minusuri. Am auzit copii care au un timbru vocal foarte plăcut, dar care mai trebuie să muncească. Ca un sfat pentru edițiile viitoare aș sfătui concurenții să-și aleagă piesele mai bine, potrivite pentru ceea ce pot ei cânta în acel moment.”

Extrem de fericit, Szücs József a spus: „Am fost surprins plăcut de câțiva dintre elevii mei care au evoluat peste așteptări, de unde se vede că munca asiduă dă roade. Acest concurs are ca scop descoperirea a noi talente cărora le oferim șansa să se pregătească la secția de muzică a Centrului Cultural. De ei depinde dacă vor avea sau nu succes în muzică. Sigur, oaspeții din Satu Mare vor continua la ei acasă.”

Ca orice concurs și ediția din acest an a Star Select-ului a avut un clasament, dar dincolo de faptul că s-au numărat sau nu printre premiați, cu adevărați câștigători au fost toți participanții. Au câștigat experiență în concursuri muzicale și inimile spectatorilor care i-au aplaudat la scenă deschisă.

 Nicoleta Latiş

comentarii

de Matei la 24 November 2013 - 21:57

Szücs József este elevul lui Karacsonyi Peter si duce mai departe ce a invatat de la el!
La fel si Puiu Bărnuţiu jr.!
Elevii care fac cinste profesorului lor!

Lasati un comentariu