Creații inedite prezentate la „Seara designerilor sătmăreni”

• publicat la: 26 November 2013
Creații inedite prezentate la „Seara designerilor sătmăreni”

Sâmbătă, 23 noiembrie la cortul Hotelului Dana a avut loc a III-a ediție a „Serii designerilor sătmăreni”.

Parada modei a reunit colecțiile a zece designeri locali care și-au prezentat în această seară creațiile în fața a peste 500 de spectatori. Este vorba despre colecțiile prezentate de: Anca Tomșa, Alina Fârte, Ciprian Crăciun, Ioana Călin,Cosmin Mureșan,Zsolt Popa,Zita Pop, Monica Ștrango, Georgia Ciontoș și Alena Ignătescu.

Fiecare colecție a avut o tematică aparte, și anume de la „Toamna Bacoviană” colecție semnată de Ciprian Crăciun la fascinanta lume egipteană redată de colecția „Black magic Egipt”, linie vestimentară creată de cunoscutul designer Cosmin Mureșan. În creația liniei sale vestimentare Monica Ștrango a fost inspirată de peisajul sicilian iar Ioana Călin a venit în fața sătmărenilor cu o colecție aparte prezentând o vestimentație restrânsă la o dublă cromatică, alb și negru. „E prima colecție care vorbește cu adevărat despre mine”, a declarat designerul Ioana Călin despre colecția sa „My demons, my angels”.

Colecția ”My demons… my angels” a creatoarei Ioana Călin a vorbit despre iubire în toate formele ei: de la pasiune nebună la iubire pură.

Colecția ”Black Magic Egypt”, concepută de Cosmin Mureșan, a adus pe podium o selecție de piese de lenjerie spectaculoase. Realizate din materiale prețioase, piesele reunesc pe fiecare dintre ele tehnici de imprimare prin presare și broderii manuale cu pietre, cristale și elemente lucioase. Cosmin Mureșan, creative director la celebrul brand Cătălin Botezatu, pregătește pentru 2014 o colecție pentru Birmingham Fashion Week.

  

  

 

Colecția lui Zsolt Popa a fost inspirată de femeia puternică vs. fragilă și rebelă, cu accente de blană, culori închise, piele de reptile, piele lăcuită.

Piesele de bază ale colecției ”Dragonfly”, a Zitei Pop, au fost rochia și fusta mini, decorate cu linii și broderii, fermoare, cu ușoare tente futuriste care au completat viziunea eclectică a colecției.

Colecția reunită a Monicăi Ștrango și Mihaela Pastor a depășit limitele realului, piesele jucând la granița inconștientului.

Conceptul colecției vestimentare ”Natural Resources” a creatoarei Georgia Ciontoș – GxGia este o revoltă împotriva exploatării resurselor naturale în exces. Colecția este dedicată femeii preocupate de mediu, căreia îi place stilul excentric și unic.

Alena Ignătescu a prezentat  colecția ”Slow fashion”, un concept care a devenit mișcare. Linia este una vintage, specifică perioadei anilor `20, cu silueta cilindrică, androidă și franjuri atât de specifici acelei perioade.

Show-ul de modă s-a încheiat cu un after-party!

Lasati un comentariu