Impozite ca în centrul oraşului pentru ianculeşteni

• publicat la: 8 noiembrie 2013
Impozite ca în centrul oraşului pentru ianculeşteni

Departe de confortul străzilor asfaltate, a utilităţilor şi a trotuarelor pavate, ianculeştenii plătesc impozite egale cu locuitorii din buricul centrului  municipiului. Din motive  încă necunoscute, satul Ianculeşti ce aparţine de UAT Carei a fost inclus în zona A a municipiului Carei.

Administraţia Locală pare că face tot posibilul pentru a îngreuna viaţa, nici aşa prea uşoară, a ianculeştenilor. După ce  a încercat să le diminueze  abuziv păşunea, a lăsat o şcoală să se dărâme şi un cămin cultural în paragină şi  nu a asfaltat nici măcar un metru de drum, a trecut satul Ianculeşti în zona A a municipiului.

Şcoala

Camin Cultural Ianculesti

Acestă decizie,care datează de mulţi ani, are ca unic efect o valoare uriaşă a impozitelor, atât pentru terenurile agricole cât şi pentru cele din jurul proprietăţilor. O valoare a cărei justificare nu are nici o logică, căci satul Ianculeşti se află la peste 8 kilometri de municipiu, are specific rural, nu beneficiază de dispensar, de o şcoală sau o grădiniţă, iar starea străzilor e la nivelul secolului trecut.

Cu toate acestea, locuitorii de acolo sunt nevoiţi să plătesacă impozitele cele mai mari. Pentru un hectar de teren arabil  acesta este de 112 lei . Comparativ, pentru aceeaşi suprafaţă, în satele Marna sau  în Ciumeşti se plateste 45 lei  iar în zonele III şi IV din municipiul Carei valoarea este de 76 respectiv 60 de lei .

Proporţia se păstrează şi în cazul locuinţelor  din Ianculeşti.

redacţia

comentarii

de uNu AlTu la 8 noiembrie 2013 - 17:50

Poate publicati si listele de la alegerile locale din 2008 respectiv 2012 sa vedemcati din ianculesti au votat UDMR stiu sigur ca au fost in 2008 ianculesteni care au votat UDMR la acea vreme facand parte din echipa de campanie a domnului Macec.Tinerii din sat sa nu stea la bar sau in Carei pe la Mona sa puna mana de la mana bani si sa construiasca singuri de ce au nevoie ca lalele sigur vor face nimic.Oricum in conditiile actuale nu 20 de ani mai vorbim doar de ceea ce a fost satul Ianculesti

de socrate la 8 noiembrie 2013 - 18:28

pai tinerii din ianculesti sa puna mana de la mana si sa faca ceva pentru sat ca banii de impozite stranse la ianculesti sunt papati de udemeristi care nu stiu sa puna mana de la mana si sa munceasca ci doar sa ia de la altii!
ati vazut voi firme ale udemereilor sa mearga daca nu sunt ei la conducere?
primaru a falimentat 4 firme pana sa ajunga primar si acum se lauda ce bine merge cu scaunele doar ca si acum are retinere pe salar pt ca nu a platit catre stat datoriile.
pentru gradinita reformata au fost bani dar pt ianculesti si pentru scoala lucaciu din carei nu se gasesc si nici pentru biblioteca orasului.
sa se publice listele electorale cu scarile din mv2 unde au votat de 2 ori pt udemerei si cele unde apar decedatii care voteaza!

de careian la 9 noiembrie 2013 - 21:27

bine le fac tot timpu au tradat si au votat cu ungury..kovacs si kakaizer iau frayeryt isi merita soarta

de satmareanu la 9 noiembrie 2013 - 21:31

apoi ungurii din carei nu au fost in stare sa isi faca un rost de capu lor si stiu numai sa ia de la altii ca dovada ca firmele lor merg numai daca au pe cineva la premerie.
vorbesc de rau romanii da tot banii lor le trebe ca dincolo la ungaria nici la baiu nu trebuiesc de buni ce is!

de pentru joltica copy paste la 12 noiembrie 2013 - 10:33

Big Surprise!!!1
parca voi spuneati ca ianculestenii nu platesc impozitele si cand colo….sunt mai mari ca si ce platiti vopi de fapt cei care platiti ca sefu tulipanilor din Carei si primar nu are dupa ce plati impozite ca are poprire pe salar si pana nu le plateste trecut si casa si masini pe numele familionului…sa mori de ras ce famiglie au astia la udemereu….

de Horia Mărieș la 13 noiembrie 2013 - 13:13

Păi sigur că trebuie impozitați țapăn ianculeștenii, atfel de unde pisici să plătească Jenö firmei prietene numite SC DOMINIUM SRL Satu Mare bani cu care aceasta să finalizeze, măcar până în anul 2020, sau dacă nu se va putea, măcar până în anul 2030, că tot numai el va fi primaș și atunci, noul sediu vechi al primăriei din Carei, adică Szarvas Fogadău?

Ce, chiar credeți că Jenö este în stare, ca primarul de Tășnad, să facă rost de bani, pentru ca să-și construiască un nou sediu? Eu unul nu cred.

http://transilvaniareporter.ro/satu-mare/andreea-paul-usl-pregateste-un-tun-de-1-milion-de-euro-la-primaria-tasnad-mitrasca-o-trimite-la-psihiatru/

Un lucru nu sunt de acord.

Primarul de Tășnad, Vasile Mitrașca, susține, citez: „…noi suntem, probabil, singura primărie din țară care stă în chirie. Plătim 20.000 de euro anual pentru aceasta, bani pe care trebuie să-i luăm dintr-un buget mic, al unui orășel de 10.000 de locuitori.”

Greșit stimate domnule primar Vasile Mitrașca, Dvs cu chiria Dvs sunteți un mic copil. Vecina Dvs., Primăria Municipiului Carei, condusă de vajnicul, priceputul și gospodarul Kovács Jenö, plătește o chirie lunară de 12.000 lei, deci o chirie anuală de 144.000 lei, adică echivalentul a 32.360 euro pe an. Adică de 1,61 ori mai mult decât plătiți Dvs. Cred că trebuie să-i cereți scuze imediat lui Jenö fiindcă l-ați jignit și fiindcă ați atentat la locul lui de fruntaș pe țară.

Ar fi trebuit să spuneți la adresa băsistei doamne deputat Andreea Paul Vass:

„Prin declarațiile pe care le face această doamnă nu pot decât să trag concluzia că are anumite probleme de ordin psihic sau pur și simplu suferă de un orgoliu prostesc. Până recent, nici nu cred că știa de existența Tășnadului, darămite să cunoască problemele cu care se confruntă această administrație. Dumneaei știe că noi suntem, probabil, printre foarte puținele primării din țară care stau în chirie? Plătim 20.000 de euro anual pentru aceasta, singurul care ne bate mereu și este mereu în fața noastră cu o lungime bună de cal lipițan, fiincă doar călărește pe la Equus și se și pricepe din moși-strămoși, este primașul-călăreț în timpul vânătorilor de vulpi, se numește Kovács Jenö, și plătește peste 32.000 euro anual ca și chirie”.

Așa ar mai fi mers treaba domnule primar Vasile Mitrașca și sunt convins că ați fi reușit să o puneți repede cu boticul pe labe pe doamna Paul Vass.

de sigma la 13 noiembrie 2013 - 13:51

pai cum sa spuna domnuka ceva de udemerii din carei daca impreuna fac afacerile???
pai cine vopsea castelu din carei de pica vopseaua jos la fel ca la fogodou lu jeno daca nu muresanu din echipa deputatei???
asta crede ca e tot bocu la butoane si da sonoru numa la tulipani si portocale!

de Horia Mărieș la 14 noiembrie 2013 - 07:42

Nem költöztetik még át, csak a jövő év tavaszán, a nagykárolyi polgármesteri hivatal apparátusát az új épületbe, az egykor Arany Szarvas Fogadóként ismert ingatlanba, nyilatkozta portálunknak Bekő Tamás városmenedzser. [Csak jövőre költöznek
Utoljára módositva: 2013-11-13 09:46:36]

In traducere mea de baltă, asta inseamnă că Primăria Municipiului Carei nu se va putea muta in Fogadău decat in primăvara anului viitor, deci pană atunci va mai trebui să cheltuiască niste bănuti din firavul buget local, adică din banii contribuabililor, zis eu, cam minimum 16-20.000 de euro pentru chirie. In fond, unde merge mia, merge si suta, ce mai contează, Jenö boxează!

La asa polgarmester si la asa városmenedzser, nici nu este de mirare. Sunt peste 2 ani intarziere fată de termenul de predare mentionat in contractul semnat cu firma prietenă, cu firma de casă a primasului, cu SC DOMINIUM SRL Satu Mare, care are in prezent pe rolul instantelor din Satu Mare cateva zeci de procese avand ca obiect al cauzei: investire cu formulă executorie BILET LA ORDIN, ordonanţă de plată – OUG 119/2007 / art.1013 CPC, încuviinţare executare silită, somaţie de plată PENTRU A SE ACHITA DATORIA INTEGRAL, validare poprire, litigii cu profesionistii intre SC DOMINIUM SRL PRIN ADMINISTRATOR JUDICIAR PROVIZORIU EURO INSOLV SPRL si CASA DE INSOLVENTA TRANSILVANIA SPRL PENTRU SC SOMTRANS SA, insolventă, etc.

Numai subiecte frumoase, demne de a fi povestite in romanele politiste ale Agathei Christie.

De la semnarea contractului, firma respectivă a si intrat in insolventă, iar acum abia isi mai trage sufletul. Astea se numesc afacerile lui peste prajit (caras, crap, stiuca, etc.) ale Primăriei Carei, pescuite direct din balta de la Ianculesti de ciracii consilieri locali ai lui Jenö.

Bekő Tamás városmenedzser a mai informat publicul spectator si despre faptul că după lupte seculare si indelungi insistente, dupa ce i-a facut curte foarte mult timp, ca unei fete mari, anteprenorul insarcinat cu reabolitarea fostei cazarmi a fost de acord cu amanarea sine die (pana la o data nespecificata clar de városmenedzser) si a termenului de predare pentru vechea cazarma.

Am aflat apoi cu stupoare ca in conceptia intelectualilor de la Primaria Municiuciului Carei, tot in vechea cazarma va fi mutata si Biblioteca Municipala.

Se vede de la o posta ca cei care detin functiile de varf in Primaria Carei nu le au de fel cu obiectul ala numit CARTE.

Dupa opinia mea, locul Bibliotecii Municipale este numai si numai in Castel, sunt sali destule pe acolo care ar putea fi amenajate si nu folosite pentru diverse sedinte ale celor legati de UDMR-ul local, asa cum am vazut cu proprii mei ochi in luna august a.c. Pana si Directia de Cultura a Municipiului Carei va elibera probabil ceva spatii pe acolo dupa ce se va muta in Centrul Cultural de langa Teatru.

Un argument forte in favoarea unei astfel de optiuni, si care ar trebui sa cantăreasca greu in gandirea creatoare si in procesul decizional al unuia cu sange albastru, rudă prin aliantă cu grofii, asa cum este vicontele nostru de Asuajul de Sus, este si faptul că grofii Karolyi acolo isi aveau minunata lor bibliotecă (acum prăduită ???), si nu la …. o cazarmă, asa cum vrea să facă un neica nimeni Jenö oarecare!

Lasati un comentariu