Spargere neconfirmată la şcoala Ianculeşti

• publicat la: 28 noiembrie 2013
Spargere neconfirmată la şcoala Ianculeşti

In urma unei sesizări sosite la Primăria Carei,doua  echipaje ale Poliţiei Locale  s-au deplasat ieri la Ianculeşti.

Aceştia au menţionat că au primit ca sarcină de serviciu să constate o infracţiune de spargere care ar fi avut loc la şcoala din sat.

Potrivit celor declarate de şeful Poliţiei Locale,Ioan Ecsedi,ieri a fost primită la Primărie o sesizare „cum că cineva ar fi  dat o spargere la şcoala din Ianculeşti aşa că am trimis acolo 2 echipaje pentru a constata incidentil şi a lua măsurile ce se impun”.

La faţa locului a sosit şi delegatul sătesc şi împreună au constatat  că lacătele sunt neatinse,deci nimeni nu avea cum să intre pe această cale.Singura cale de acces în incinta şcolii pentru a evita spargerea lacătului rămâne în continuare acoperişul clădirii,care are de mai mulţi ani o spărtură datorată lipsei oricărei investiţii în întreţinerea acesteia.

S-a făcut o deplasare şi la căminul cultural din localitate pentru a se constata dacă au fost forţate lacătele dar situaţia de acolo e similară cu cea de la şcoală.

 Sesizarea,anonimă,potrivit Poliţiei  locale,este una mai mult decât hilară în condiţiile în care şi şcoala şi căminul cultural sunt nişte ruine care nu adăpostesc niciun fel de valori ce ar putea constitui vreo atracţie pentru hoţi.Numai dacă nu cumva sub ele s-ar afla îngropată vreo comoară.Dacă se va continua politica de ignorare a acestor imobile şi nu se va realiza nicio investiţie pentru protejarea lor,în curând vom putea constata ce se ascunde sub aceste clădiri care stau să cadă.

redacţia

Lasati un comentariu