Articole pirotehnice confiscate de poliţişti

• publicat la: 17 decembrie 2013
Articole pirotehnice confiscate de poliţişti

Poliţiştii sătmăreni sunt angrenaţi în această perioadă în acţiuni menite a preveni şi combate evenimentele negative generate de nerespectarea prevederilor legale privind deţinerea, comercializarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice. Aceste acţiuni s-au dovedit a fi extrem de eficiente în ultimii ani, scăzând considerabil numărul incidentelor soldate cu rănirea unor persoane ca urmare a folosirii necorespunzătoare a acestor articole pirotehnice.

De altfel, în iarna trecută la Satu Mare nicio persoană nu a fost rănită în asemenea împrejurări, în schimb au fost au fost întocmite peste 30 de dosare penale şi aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 lei. De asemenea, au fost confiscate 24.941 petarde şi 31 de kg articole pirotehnice, din clasele/categoriile de pericol II-IV.

Şi în acest an poliţiştii urmăresc depistarea persoanelor ce încalcă reglementările legale în acest domeniu. Spre exemplu, luni, 16 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au confiscat aproape 300 de obiecte pirotehnice, din categoria celor interzise.

Petardele şi pocnitorile au fost găsite asupra unui minor de 14 ani, care a fost surprins de poliţişti în timp ce folosea fără drept articolele pirotehnice, pe Strada Deltei din municipiu. Întreaga cantitate de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, deţinute fără autorizaţie legală, au fost ridicate în vederea distrugerii.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere şi efectuare de operaţiuni cu obiecte pirotehnice din categoria celor interzise, faptă prevăzută de legea 126/1995.

Reamintim că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Lasati un comentariu