Câmpeanu, pentru presa străină: Marea Britanie să le fie recunoscătoare românilor

• publicat la: 4 decembrie 2013
Câmpeanu, pentru presa străină: Marea Britanie să le fie recunoscătoare românilor

Imigranţii “contribuie mult la PIB-ul” britanic şi ar trebui să fie felicitaţi că acceptă locuri de muncă libere în agricultură şi servicii pe care britanicii care trăiesc din ajutoare sociale refuză să le accepte, a declarat ministrul Muncii Mariana Câmpeanu pentru The Times, potrivit Daily Mail, citat de Mediafax. Ministrul a mai declarat că românii acoperă deja deficite în domenii-cheie britanice în profesiuni de infirmieri şi asistenţi sociali.

Restricţiile impuse pe piaţa muncii europene românilor şi bulgarilor urmează să fie anulate la 1 ianuarie, britanicii temându-se de un aflux. În acest context, premierul britanic David Cameron a anunţat că intenţionează să introducă restricţii în domeniul ajutoarelor sociale care să-i afecteze pe imigranţii din cele două foste ţări comuniste în cazul în care vin în Marea Britanie.

Însă Câmpeanu a declarat pentru The Times că majoritatea românilor aflaţi deja în această ţară sunt imigranţi din motive economice şi că nu au imigrat pentru ca să ceară asemenea ajutoare. “Nu cunosc în profunzime sistemul britanic al protecţiei sociale. Este o problemă internă a Guvernului britanic cât de generos poate să fie acest sistem cu cetăţenii săi”, a mai spus ea.

“Probabil că există un motiv pentru care mulţi britanici nu sunt interesaţi de locurile de muncă libere pentru care, de exemplu vor aplica românii. Dacă sunt libere, cineva le va ocupa, indiferent că (aceste persoane) sunt din România, Italia, Spania sau de altundeva”, a apreciat Câmpeanu.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu