Liber de sărbători.Calendarul recuperărilor

• publicat la: 12 December 2013
Liber de sărbători.Calendarul recuperărilor

Bugetarii vor avea trei zile libere suplimentare de Sărbători, respectiv 27, 31 decembrie şi 3 ianuarie 2014, a anunţat premierul Victor Ponta.

Celelalte zile în care majoritatea românilor nu vor merge la serviciu sunt 25 şi 26 decembrie când se sărbătoreşte Crăciunul şi 1 şi 2 ianuarie 2014 de Anul Nou.

Zilele libere suplimentare acordate în decembrie de Sărbători vor fi recuperate sâmbăta, pe 14 şi 21 decembrie 2013, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până în data de 24 decembrie 2013, iar ziua liberă suplimentară din ianuarie va fi recuperată tot sâmbăta, pe 11 ianuarie.

Ziua liberă acordată suplimentar în ianuarie va putea fi recuperată şi prin prelungirea programului de lucru până la 31 ianuarie 2014, conform deciziei Guvernului.

În luna noiembrie, premierul a anunţat că bugetarii vor primi în acest an unele zile libere, deoarece cu primele “se stă mai prost”, Guvernul fiind obligat să se încadreze într-o anvelopă salarială într-un an în care a reîntregit toate salariile tăiate de fostul guvern, în 2010.

El a arătat că Guvernul va stabili zile libere de sărbători pentru bugetari, astfel încât să lege perioada liberă legală de Crăciun şi Anul Nou cu cea de week-end, iar zilele libere vor fi recuperate în ianuarie.

Lasati un comentariu