Liber la telefoanele mobile în avion

• publicat la: 10 decembrie 2013
Liber la telefoanele mobile în avion

Comisia Europeana este de acord ca pasagerii să poată folosi dispozitivele mobile in timpul zborului cu avionul. Siim Kallas, comisarul pentru Transport, a fost cel care a făcut acest anunt, informeaza European Voice.

Dispozitivele electronice portabile vor putea fi folosite in modul “avion” in timpul zborului, dar si pe parcursul decolării si aterizarii.

Măsura vine ca o confirmare a recomandărilor facute de Autoritatea Europeană pentru Siguranta Aviatica si de Autoritatea Federală a Aviatiei din Statele Unite.

Pana de curand se credea ca dispozitivele mobile interfera cu sistemele aparatului de zbor, insa aceste ingrijorari s-au dovedit a fi fara temei.

Chiar daca masura a fost aprobata de Comisia Europeana, ramane la latitudinea companiilor aeriene daca le vor permite clientilor sa foloseasca dispozitivele mobile in timpul zborului.

Mai mult, semnalele 3G sau 4G instalate in aeronave nu vor fi taxate cu preturile practicate din UE, deoarece spatiul aerian este considerat a fi “o a treia tara”, astfel ca se vor percepe tarifele aplicate la nivel international.

Kallas a spus ca se ia in considerare si ridicarea unor restrictii privind accesul cu lichide in avion, insa o decizie in acest sens se va lua in februarie 2014.

Sursa: Ziare.com

Lasati un comentariu