Karate:14 medalii pentru careieni

• publicat la: 10 martie 2014
Karate:14 medalii pentru careieni

În data de 08.03.2014, la Sala Apollo din București, a avut loc Campionatul Naţional de Karate, organizat de Federaţia Română de Arte Marţiale, departamentul S.K.D.U.N.

Au participat peste 700 de karateka din 38 de cluburi, fiecare cu dorinţa de a deveni campion naţional.

C.S. KARATE DO B.F.K.S. CAREI a participat cu 11 sportivi:

Abriham Amalia, Bács Máté, Bartincki Attila, Blaga Bianca, Chelmu Eric, Engber Ingrid, Knecht Patrik, Knecht Vivien, Mateş Şerban, Medvei Edvin, Ruje Antonio, pregătiţi de antrenorii: dr. Fazekas György şi Dărăban Gheorghe.

Participarea la această competiţie de mare anvergură a fost posibilă datorită sprijinului acordat de SC Contitech Fluid Automotive România SRL şi Primăria Carei.

Toţi cei 11 sportivi s-au evidenţiat prin spiritul de karateka de care au dat dovadă, cucerind paisprezece medalii: 3 de aur, 2 de argint, 9 de bronz, Knecht Patrik devenind dublu campion național.

Meritul aparţine competitorilor careieni, care au obţinut rezultate remarcabile:

La Kata (luptă imaginară cu adversari imaginari):

medalie de aur pentru: Engber Ingrid (veterani), Knecht Patrik(copii2) ; medalie de argint pentru: Medvei Edvin(copii3); medalie de bronz pentru: Abriham Amalia(cadeţi), Bartincki Attila(juniori), Ruje Antonio(minicadeţi).

La Kumite (luptă cu adversar):

medalie de aur pentru: Knecht Patrik(copii2) ; medalie de argint pentru: Abriham Amalia(cadeţi); medalie de bronz pentru: Bartincki Attila(juniori), Chelmu Eric(minicadeţi), Engber Ingrid(senioare), Knecht Vivien(cadeţi), Medvei Edvin(copii3), Ruje Antonio(minicadeţi).

Totodată în data de 7 martie a avut loc și competiția de calificare pentru Campionatul European de Karate Shotokan din Eger, Ungaria, 04-06 aprilie.

Echipa națională de karate SKDUN al României va fi sprijinită și de 5 sportivi de la CS Karate Do B.F.K.S. Carei:

Abriham Amalia-proba de kata și kumite individual, Bács Máté-proba de kata, kumite individual și kata echipe junior masculin, Bartincki Attila-proba de kata, kumite individual și kata echipe junior masculin, Engber Ingrid-proba de kata și kumite individual, Knecht Vivien-proba de kumite, Mateş Şerban-proba de kumite.

Președintele clubului dr. Fazekas Gheorghe Zoltan felicită și pe această cale sportivii, menționând totodată că-i așteaptă o perioadă intensă de pregătiri în vederea devenirii de Campion European.

comentarii

de efryv la 10 martie 2014 - 13:54

Aceste rezultate merita toata lauda,dar pe ce baza legala sunt sustinuti de Primarie,daca pana in prezent nu sunt repartizate fondurile pentru organizatii sportive ? La fel sunt sustinute si celelalte sporturi ? Sa-l intrebam pe d-ul Podoaba de la tenis de masa.

de podoba mircea la 10 martie 2014 - 20:45

Felicitari ptr rezultatele frumoase obtinute de sportivii din Carei ! Intradevar „merita toata lauda” ! Felicitari si conducerii clubului ca poate sa-i lamureasca pe cei din conducerea primariei ca sa-i sprijine !!!

de dr. Fazekas Gheorghe Zoltan la 11 martie 2014 - 13:46

Multumim pentru Laudele aduse Clubului Sportiv Karate Do B.F.K.S. din Carei.
In continuare vom incerca sa aducem sportului careian doar laude si merite deosebite, indrumand sportivii, fie ei din randurile Karateului sau a altor sporturi, spre o viata plina de sanatate, spunand urmatoarele: „Mai bine doua ore de sport pe zi! decat doua ore in fata calculatorului!”, desigur fiind valabila pentru orice miscare din sport, unde eu personal vad o crestere semnificativa pentru orasul Carei, avand oameni de suflet, atat antrenori cat si instructori, din diverse ramuri ale sportului.
Indrum toti parintii sa aiba in vedere sanatatea, atat fizica cat si mentala, copiilor lor, crescand astfel in idea de „Sport fara Drog”
cu stima si respect
dr. Fazekas Gheorghe Zoltan
presedinte
CS Karate Do B.F.K.S.

de Valentin Lung la 11 martie 2014 - 15:05

Nu sunteti deloc modest domnule antrenor si nu e rau sa doriti cat mai multi elevi doar ca nu cred sa asteptati ca toata lumea sa mearga doar la karate si sa ignore calculatorul sau alte ramuri sportive.
E frumos ca va ocupati de copii dar nu stiu ce ati reusi sa faceti daca nu ati fi sprijinit financiar de primaria carei si de kovacs mai ales care nu lipseste de la nici o reuniune de-a domniei voastre.
Ce ati face daca ar trebui sa va descurcati doar cu ce dau parintii si sa umblati seara cu o zi inainte de merge la concursuri sa cereti bani pentru transport?
Cum ar concura karateka cu burta goala sau cu jiros kenyer doar?
Sa stiti ca domnul podobaMircea manaca in camera cu copii pe unde merge pentru ca familiile unor copii nu au bani nici de paine dar inca si de deplasari.Sa urmariti ce copii modesti sunt la atletism si cum merg in deplasari cu mancare de acasa si nu isi mai permite nimeni din oras sa aduca antrenori specialisti din alte tari sau localitati pentru ca nu aloca primaira carei nici un leu.Nu uitati ca pentru participarea la campionatul national de oina consilierii UDMR au respins un ajutor de o mie de lei pentru lotul careian!!! si in aceste conditii se face sport in CAREi si chiar de performanta ….nu numai in puf si lux!

de dr. Fazekas Gheorghe Zoltan la 11 martie 2014 - 15:35

Stimate domn Valentin Lung, recitind randurile scrise de catre mine sper ca veti retrage cele scrise de dumneavoastra
cu stima si respect
dr. Fazekas Gheorghe Zoltan

de Karate la 11 martie 2014 - 17:12

Nu mă pricep la arte marțiale, deci nu mă pricep nici la karate. Stiu doar ca este un sport de origină japoneză, practicat de zeci de milioane de oameni, sport care mai are un singur păs: nu a reuşit să devină disciplină olimpică. Propunerea a fost supusă de două ori la vot, în 2005 şi 2009, dar nu a întrunit majoritatea necesară. Poate că in viitorul apropiat va deveni și sport olimpic.

Faptul că este practicat, și incă cu foarte mare succes de tinerii din Carei, nu poate fi decât un lucru de toată lauda și de toată admirația. Orice sport practicat serios dar cu plăcere ajută mult la dezvoltarea armonioasă, atât fizică cât și psihică a tinerei generatii. A face comparații apreciative între performerii de vârf ai sportului careian la discipline sportive atât de diferite cum ar fi de exemplu tenisul de masă al lui Mircea Podoabă, atletismul lui Florin Turcu și Ionică Mărneanu, baschetul Florentinei Timoc, fotbalul juvenil promovat de Papp Zsolt, artele martiale sprijinite de Fazekas Gheorghe Zoltan, kartingul lui Dobai Csaba (imi cer umil iertare de la ceilati pe care nu-i stiu si pe care nu i-am pomenit) este o treabă nu numai gratuită dar și contraproductivă.

Toți sportivii de performanță careieni, indiferent de condițiile pe care clubul, sponsorii, antrenorii, părinții, primăria, și alții le pot oferi, obțin rezultate in primul rând fiindcă le place să facă sport, fiindcă muncesc și transpiră foarte mult la antrenamente si fiindcă VOR să facă sport. Cu tot respectul cuvenit pentru alti comentatori, cunosc careieni încă in viață care au făcut sport de performanță in Carei, mâncând zsiros kenyér si care n-au murit din cauza asta. Ba dimpotrivă.

Mai trist mi se pare altceva. Faptul că sporturi cu tradiție indelungată in Carei, și o să mă refer doar la handbal și la scrimă, au murit. S-a încercat revigorarea handbalului cu memorialul Mircea Dohan, dar se pare că nu s-a reușit, deși in Carei există patru licee care ar putea oferi o pepinieră serioasă acestui sport. Oricând se pot amenaja terenuri de handbal in curtile sau in salile de sport ale acestor licee. Se pare că nu există în oraș profesori de sport care să iubeasca handbalul și care sa se priceapă la el. Dacă este așa, în acest caz situatia este fără de speranță pentru handbal în Carei.

Despre scrima careiană nu știu ce să mai zic. Careiul a dat performeri de elită în trecut, printre care și pe frații Budaházy. Azi nu se mai aude mai nimic despre scrima din Carei, desi la numai 35 km, la Satu Mare, este o scoalá de scrimá de prestigiu.

Despre ajutorul pe care Primária Carei íl dă sportului local, sport de orice fel, nici nu mai trebuie să discut. Primăria nu este în stare să ajute nici măcar pe oropsiții soartei din Carei, pe handicapații fizic, pe cei foarte nevoiași sau pe cei care suferă de boli rare, dar cheltuiește dintr-o suflare peste 40.000 ca să achiziționeze cărți scrise in străinătate despre biografia grofilor Károlyi. Astea sunt prioritățile primarului, este cazul să ințelegem, nu sportul careian. Să dai și să fugi.

Așa că stimate domnule doctor Fazekas Gheorghe Zoltan, stați liniștit. Vă rog eu. Stați liniștit și continuați-vă treaba pe care o faceți cu pasiune și cu care dobândiți atâtea rezultate excepționale. Lăsați lumea să vorbească, nu-i ascultați. Câinii latră, caravana trece, nu mor caii când vor câinii. Același lucru este valabil si ptr antrenorii și oamenii de sport Turcu, Podoabă, Mărneanu, Timoc, Papp, Dobai și multi alții. Aveți, toți, tot respectul meu. Se poate și cu zsiros kenyer, dacă ai inimă mare. Vă garantez eu.

Iar primarului falimentator de toate să-i ardă și să-i crape obrazul de rușine. Punct.

de marcel la 11 martie 2014 - 17:21

primarul nostru stie numai sa faca datorii si sa incite lumea si sa faca oamenii sa se certe intre ei;
nu era nici o discutie acum daca toate sporturile din carei erau ajutate asa ca si karatele;

de podoba mircea la 11 martie 2014 - 20:47

Stimati domni !!! Dr.Fazekas Zoltan este un foarte bun manager,fapt ce nu trebuie reprosat si il felicit ptr.rezultatele si activitatea constanta pe care o face de ani de zile , fiind angrenati foarte multi copii la disciplina respectiva !!! Iar la felul in care imi fac eu deplasarile ,va rog sa nu le faceti publice,deoarece ,mie imi este rusine ca sunt din CAREI !!!

de miti la 11 martie 2014 - 21:00

concluzia e ca cei de la karate manca cu lingura de aur iar ceilalti pita cu unsoare.
rusine nerusine asta e realitatea in careiul condus de udemeristii care dau fonduri numai pentru domnul de la karate care are nume ca si al unui consilier local.
bine ca am scapat de echipa de fobal dupa ce avem viceprimar fotbalist ca cine stie cum se mai facea imparteala.

de sumo la 11 martie 2014 - 21:02

cu ce bani se dau ;la karate si eu as fi bun manager dar sa vedem cum se descurca un manager cand primeste numai fondurile lui florentina sau mircea sau marneanu.

Lasati un comentariu