Politicieni din Ungaria la vernisajul expoziţiei Albert Flórián

• publicat la: 13 martie 2014
Politicieni din Ungaria la vernisajul expoziţiei Albert Flórián

Primăria  Municipiului Carei prin Direcția de Cultură și Sport a  municipiului Carei a organizat joi,13 martie,vernisajul expoziției de trofee,obiecte din viața sportivă  și fotografii ale legendei clubului de fotbal Ferencvárosși câștigător al Balonului de Aur,Albert Flórián.

Alături de participanții de rang înalt din Ungaria au fost prezenți și parlamentari ai  UDMR Satu Mare precum și primarul și viceprimarul municipiului Carei.

Expoziția recent vernisată a fost un bun prilej pentru vorbitori,acum în prag de alegeri în țara vecină,de a scoate în evidență  contribuția adusă de guvenul Fidesz în domeniul sportului.

Fiecare dintre vorbitori a făcut referire la importanța sportului în viziunea actualului guvern maghiar,secretarul de stat dr. Simicskó István ilustrând cu cifre chiar acțiunile întreprinse în acest sens.

A rostit o alocuțiune și primarul Kovacs care a evocat cu nostalgie perioada anilor ’60 din sportul cu balonul rotund.

După  intensitatea aplauzelor  apreciez că fotbalul este iubit încă de careieni.Este frumos ,dar și important să ne amintim de oameni de valoare ca și Albert Flórián.Aparțin generației anilor ’60  care ne uitam la televizor  mereu și acum plângem după acel fotbal de calitate și nu știm când va reveni.Presupun că dr. Simicskó István ne poate spune mai multe,ca secretar de stat responsabil cu departamentul de sport și tineret din cadrul Ministerului Resurselor Umane din Ungaria deoarece ei au făcut multe lucruri pentru fotbal” a afirmat primarul Kovacs,în continuare exprimându-și regretul că cei care vin din secuime sau din țara vecină simt că trec un hotar când aici a fost de fapt Partium pentru maghiari.

Senatorul Pataki Csaba a apreciat faptul că a fost posibilă vernisarea expoziției și la Carei ,că atât careienii cât și sătmărenii iubesc sportul și a solicitat ca în măsura posibilităţilor  să se ia măsuri pentru ca pe viitor să se poată asculta desfășurarea unei olimpiade sportive și în limba maghiară,deoarece la recent încheiata olimpiadă albă nu a fost posibilă captarea canalelor din Ungaria care au transmis de la Soci.

Deputatul Erdei István a mulțumit celui ce a făcut posibilă aducerea acestor trofee și la Carei,și anume domnului Kiss Antal,evocând apoi episoade din copilăria sa,legate de sportul rege.

Au luat apoi  cuvântul  Jakab István,vicepreședinte al Parlamentului Ungariei, dr. Simicskó István, secretar de stat,responsabil cu departamentul de sport și tineret din cadrul Ministerului Resurselor Umane, și doamna Albert Magdolna, fiica fotbalistului.

Spre deosebire de vorbitorii cetățeni români de etnie maghiară care au făcut mereu referire la cultura maghiară,la continuarea tradițiilor ,apelând cu nostalgie la trecutul în care  părți din teritoriul actual erau sub stăpânire maghiară,oaspeții din Ungaria au fost  mult mai moderați, referindu-se doar la obiectul expoziției vernisate,evocând secvențe din viața marelui fotbalist Albert Flórián și prezentând aspecte din activitatea guvernului maghiar în domeniul încurajării activității sportive.

Prin intermediul exponatelor, vizitatorii pot  afla mai multe detalii despre celebrul fotbalist, dar și amănunte despre omul Albert Flórián, din perioada în care a fost elev până la momentul în care a devenit tată și mai apoi bunic, extrem de dedicat familiei.

redactia

comentarii

de crapul la 13 martie 2014 - 22:38

uitati la laicsi cum se baga in sama dupa ce a distrus victoria carei ….ce valoare are unul ca el si ce valoare are un albert florian….mai bine sa se ascunda la ce valoare are…..poate trebuia sa ramane cu nuca de cocos la barul din cancun din mexico ca mai bine arata in pantaloni scurti si cu coatele pe bar! face de rusine sportul din carei ..dupa ce ca nu se pricepe mai si taie banii de la cei competenti care nu linge mana lui!!!!
la ocska sor cu el ca nici scrie nu stie!

de Vic la 13 martie 2014 - 23:02

Da ,domnul primar daca regreta atat de mult Partiumul,de ce nu trece si el hotarul dincolo ca acum e voie.
„Vorbitorii cetățeni români de etnie maghiară care au făcut mereu referire la cultura maghiară,la continuarea tradițiilor ,apelând cu nostalgie la trecutul în care părți din teritoriul actual erau sub stăpânire maghiară,oaspeții din Ungaria au fost mult mai moderați, referindu-se doar la obiectul expoziției vernisate,evocând secvențe din viața marelui fotbalist Albert Flórián și prezentând aspecte din activitatea guvernului maghiar în domeniul încurajării activității sportive.
Chiar nu vedeti ca pe cei din Ungaria nu-i intereseaza,ungurii din Romania,nu au nevoie de ei.Doar ei se ploconesc si se lauda toata ziua.

de moni la 15 martie 2014 - 22:58

si au mancat si au baut…teei zile petrecera a tinut….din banii careienilor pentru fomistii polgarului

de bumi la 16 martie 2014 - 10:33

ti foame?

de marinel la 16 martie 2014 - 13:31

zise tulipanu capusa….care traieste pe spinarea altora…ca si firmele din carei care prospera numai pe banii primariei…ca firma de gradinarit a sefului de la spatii verzi de la oras sau cea a amicului fotbalistului ce se ocupa de reteaua de irigatii din oras sau cea de materiale de constructii ce cotizeaza la campanie si incaseaza miliarde lunar …in timp ce micii comercianti au de incasat de la primarie 500 de lei doar de 1 an de zile si pentru ei nu sunt bani sau pentru cheltuielile de la scolile romanesti care se fac dupa luni si luni de zile….fomistii de la tulipani is pe spate daca trebuie sa munceasca cumva ca sunt obisnuiti doar cu mana intinsa….ca si primaru falimentator si datornic la buget si cu retinere pe salar….degenereaza rasa ce sa faci….

de ardeleanu la 16 martie 2014 - 23:42

dar oare acele trei ghete de aur romanesti cand vor veni la Carei , poate acea directie sa caute cine sunt si sa invite ghetele, ca sunt in viata , si nu trebuie sa vina cu parlamentari si secretari de stat ! hai directia , la treaba !

de ficko la 29 aprilie 2014 - 22:32

fomistu de vice a distrus fotbalu din carei daca el a fost un ratat si acum se da magyar iar el este inscris la fdg da svabeste nu stie boaba!
meri si te ascunde om fara valoare si fara inima.
zero barat si ca fotbalist si ca om!
numa injuraturile au ramas de tine si deja ne cam saturam de ele ca nici pe danko pista nu se mai vorbeste asa ca la vice in birou la primarie1

Lasati un comentariu