Radu Tudor: Trei motive pentru care UDMR să nu intre la guvernare

• publicat la: 1 martie 2014
Radu Tudor: Trei motive pentru care UDMR să nu intre la guvernare

Jurnalistul Radu Tudor a subliniat, vineri seară, în cadrul emisiunii “La ordinea zilei”, de la Antena 3, trei motive pentru care UDMR nu ar trebui să intre la guvernare.

Primul motiv invocat de jurnalist este că “UDMR nu are ce să caute la guvernare pentru porcăria asta”, că a fost salvatorul lui Traian Băsescu la referendumul din vara lui 2012.

Un al doilea motiv este că “UDMR a guvernat alături de PDL și au girat cele mai oribile măsuri împotriva populației României”. Jurnalistul a mai spus că ar trebui să înceteze “acest calcul al unei guvernări stabile, ce-și spune politică, dar are un calcul etnic”. Singura scuză găsită de Radu Tudor lui Victor Ponta este “milionul de voturi pe care UDMR l-ar aduce”. El a apreciat poziția PNL față de acest subiect, de a nu accepta intrarea la guvernare încă din decembrie 2012,potrivit   cotidianul.ro.

UDMR s-a reunit, sâmbătă, la Târgu Mures, pentru a decide dacă intră sau nu la guvernare alaturi de PSD, UNPR si PC. Maghiari au stat in Opozitie doi ani de zile.

Dupa ruperea USL de acum cateva zile, premierul Victor Ponta a lansat imediat negocieri cu UDMR, vrand sa isi asigure o majoritate confortabila in forul legislativ, de aproape 60%.

Kelemen Hunor a anuntat săptămâna aceasta că formatiunea sa ar avea două variante posibile. Prima ar fi intrarea la guvernare, cu ministri in Executiv, iar cea de-a doua ar fi sprijinului parlamentar, asa cum s-a intamplat in timpul guvernării Năstase (2000-2004).

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, nu a dorit să facă publice cerintele pentru intrarea la guvernare alături de PSD, PNL si PC, însă a precizat că isi doresc functii in toata tara, dar ca ramane de vazut unde vor primi.

“Luni vom sti sigur daca intram la guvernare. Urmeaza sa ne vedem cu colegii maine dupa-amiaza in Bucuresti (duminica – n.red.). Nu pot sa spun ministerele exacte. E o chestiune simpla. M-am gandit, dar nu pot sa transmit prin presa. Nu putem negocia prin presa.

Referitoar la anumite informatii din presa potrivit carora UDMR vrea prefecti in Mures, Harghita si Covasna, dar si Facultate maghiara la Targu Mures, Kelemen Hunor a sustinut ca nu poate comenta speculatiile din media.

Presedintele UDMR a precizat ca ei vor aduce in discutie un document ce are trei capitole.

Potrivit napocanews.ro, cerinţele secrete ale UDMR, pentru a fi la guvernare, sunt  lucruri pe care le ştie toată ţara şi PSD doreşte să le implementeze în Ardeal: “Steagul secuiesc pe clădirile oficiale, universitate de stat în limba maghiară, autonomia Ţinutului Secuiesc”.

Lasati un comentariu