Hunor: E clar că nu ne poate obliga Antonescu sau Voiculescu să respectăm Constituția!

• publicat la: 23 decembrie 2012
Hunor: E clar că nu ne poate obliga Antonescu sau Voiculescu să respectăm Constituția!

„Liderul UDMR Kelemen Hunor se da singur de gol. Anume ca el si formatiunea pe care o conduce nu doresc sub nici o forma respectarea articolului 1 din Constitutie, cel care prevede in mod expres statul national si indivizibil. Cum nu e prima oara cind UDMR nu e de acord cu integritatea teritoriala a Romaniei, nu pot decit sa ma bucur ca au esuat negocierile pentru o guvernare comuna USL-UDMR.

Iata afirmatiile lui Hunor :

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, sustine intr-un interviu ca Dan Voiculescu a impus Uniunii, in timpul negocierilor purtate imediat dupa alegerile din 9 decembrie, o conditie suplimentara care a facut practic imposibila intrarea la guvernare. Conditia era, potrivit lui Kelemen Hunor, ca UDMR sa se declare de acord cu articolul 1 din Constitutie si sa nu puna niciodata in discutie sintagma de “stat national“. “Era clar o conditie ca sa ne impinga pe noi in afara jocului, fiindca era clar ca nu putem face asa ceva. Eu nu accept sa fac declaratii de loialitate nici lui Antonescu, nici lui Voiculescu, si nici sa-mi spuna cineva intr-o tara libera despre ce am voie si despre ce nu am voie sa vorbesc. Revizuirea Constitutiei este o dezbatere politica, parlamentara, care la un moment dat se voteaza, nu are legatura cu guvernul“, a mai spus presedintele UDMR.

Kelemen Hunor ne crede orbi si prosti. Aici nu e vorba despre Antonescu sau Voiculescu ci despre nerespectarea de catre domnia sa si UDMR a Constitutiei Romaniei, in special Articolul 1, care spune asa : “ România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”.

Ati jurat cu mina pe Biblie sa respectati Constitutia si legile tarii, ca ministru al culturii, dle Hunor. Dvs si restul ministrilor UDMR care au guvernat alaturi de PDL.
Daca nu vreti sa respectati articolul 1, asumativa faptul ca prin ceea ce spuneti si faceti sunteti o amenintare pentru ordinea constitutionala si implicit securitatea nationala.

Cind va veti hotari sa respectati Constitutia in baza careia sunteti demnitari si luati un purcoi de bani, sa ne anuntati si pe noi.Vom stii atunci ca aveti minimul respect pentru tara ai carei cetateni sunteti si in care faceti atita profit…”.

http://radu-tudor.ro/

comentarii

de emil la 30 decembrie 2012 - 21:34

@ zorro

raspund tot eu: de electorat captiv, adică de dobitoci! nu degeaba sunt ba rmdiszno(tor), ba rmdszamar! sa-i voteze pana la a doua venire si pe urma sa se planga ca nu sunt bagati in seama de aceia pe care ii voteaza oricum numai sa fie unguri! oricine traieste in Carei stie cam cate parale face fiecare politician din fruntea urbei. dar, daca au votat etnic, nu pe cel mai bun dintre cei care au concurat, acum au exact ce au votat!

si mai au si tupeu sa arunce vina pe guvern pentru cresterea taxelor locale. cand am zis inca inainte de alegerile locale ca vor fi obligați sa mărească taxele pentru a putea sa plateasca din datorii si sa faca tot felul de cheltuieli nesabuite, a sarit postacul de la nagypuszta ca sunt impotriva infrumusetarii orasului, impotriva asfaltarii etc. am spus atunci si spun si acum: nici un om întreg la minte nu aproba sa cumperi o Dacie la un pret de BMW, nici sa asfaltezi niste străzi la costuri cât pentru o autostrada. dar, „ez a varos a mienk”. pai daca e asa, platiti-va naibii cheltuielile extravagante, nu asteptati impozite si de la vlahii ocupanti pe care locuitorii au fost obligati sa-i intretina, jegosilor! de ce sa platesc eu taxe marite ca voi sa aruncati banii pe tot felul de legende sovine si pe traditii moarte ca si nagyszamarorszag/nagymagarorszag?

de fecske la 30 decembrie 2012 - 23:29

cretinul de quaqua nu poate sa inteleaga ca toti careienii il injura pe primarul care mareste impozitele ca nu are ponta si antonescu nici macar o treaba cu impozitele din careicity..
cit poti sa fii de imbecil sa crezi ca parlamentul mareste impozitele doar la carei iar la satumare si negresti face scutiri…
nerusinatii de udmristi cand au de gand sa plateasca pentru presedintele lor datoriile lui daca tot l-au ales sa ii conduca???….votantii dobitoci cu spiritul de turma prefera un nenorocit de taranoi si ei se lauda cu grofii lor nobili…cine sa ii mai inteleaga si pe …nobilii scapatati careieni?????

de Dicu la 31 decembrie 2012 - 08:54

impertinentul de hunor se crede un grof pe mosie desi el nu are nici macar una mostenita ci poate furata;
cine il aduce la realitate ?
in ungaria nimeni nu il baga in seama si nu stiu daca ar avea ceva servici asa ca latra si el unde poate

de qua qua la 31 decembrie 2012 - 10:40

nu stiu de unde ti-a venit de armistitiu, dar afla ca eu nu sunt precum masina de vot uselista, care aproba armistitii intre dusmani declarati pe la televiziunile antenisto-uselisto-voiculestiene(USL si Basescu), nu sunt nici prostutzul satului sa accept cioara de pe gard promisa de politicieni puscariabili uselisto-pedelisto-udemeristi, deci nu pot sa cred ca ati dat-o pe armistitiu?!

totusi doar niste perversi pot sa arunce cu laturi tot anul in udmr, in unguri si apoi de craciun si de revelion o sau la pace. de pasti nu doriti niste tribut sau alte dari pe care le plateati si voi turcilor in trecut ca sa nu va casapeasca pe unde va prind?

si-apoi cum de ungurii asiatici sunt poporul inferior?
pai in asia mai sunt si niste chinezi, japonezi, rusi, adica popoare cu mai multe realizari in 2 ani decat romanii in toata istoria lor.

ungurii asiatici au bunul simt sa nu fure cu 2 maini si non-stop, ci sa mai si produca, ceea ce USL+PDL+UDMR nu vor face niciodata.
romania a fost o putere pe plan economic, industrial in perioada comunista, iar acum a ajuns lanterna rosie a europei. daca nu stiti ce e aia lanterna rosie, cautati de va documantati.
oricum perversa treaba cu armistitiul. sa fim mai buni nu?

de qua qua la 31 decembrie 2012 - 11:01

treaba cu impozitele vine de la guvernul USL care da mana libera conducerilor locale sa decida daca respectiva localitate poate suporta taxe si impozite marite. se va aplica abia din 2013, asa ca nu stiu de unde a scos lumea ca negresti nu mareste si carei da. majoritatea tarii e condusa de usl, udmr are foarte putine localitati in care sa conduca, asa ca USL isi va pune in aplicare planul diabolic de prostire a natiunii:
noi nu taiem pensii si salarii, ci marim taxe+impozite, si nu oricum, ci ii lasam pe cei mici sa decida. adica ponta si crin se acopera cu mantaua uselistilor micuti ce conduc judetele si orasele, si ei ies basma curata din treaba asta, pe cand boc cu taierile de salarii si pensii a fost rastignit. normal, orice analfabet intelege ca a taia direct e rau, iar a lasa pe altii din subordine sa taie, e…ha? cum e? USL mizeaza pe faptul ca analfabetii care i-au votat sa nu stie daca e de bine sau de rau. in cele mai multe localitati se va majora, iar in celelalte nu, creand astfel o incurcatura generala. nu va mai sti neam de uselist daca astia au taiat, unde au taiat, unde nu, si asa ponta scapa.

de qu la 31 decembrie 2012 - 11:06

dar oricum, nu vreau sa dau prea multa importanta maririi de impozite si taxe, pentru ca nu asta e arma preferata a USELISTILOR. arma lor preferata din cate imi aduc aminte este lasarea de izbeliste a fabricilor, uzinelor, vinzarea de centre industriale la straini pe pret de nimic, ca sa scoata si ei bani si sa nici nu trebuiasca sa investeasca in acel centru industrial, iata dublu castig. marirea de impozite e doar ciresica mica de pe un tort mult mai mare, si care nu prea va fi aflat de romani decat in momentul in care vor creste preturile la alimente, si in general ei nu vor castiga mai mult, pentru ca nu au de unde, nefiind productie, nefiind fabrici si uzine.

de emil la 31 decembrie 2012 - 11:17

@kkmaka 31.12.201210:40

reproduc invitatia redactiei, desi mi-e clar ca stii la ce ma refer, adica ai citit-o dar te prefaci ca nu. treaba ta. deci, de acolo ideea armistitiului:

„de Buletin de Carei la 24 December 2012 – 11:58

Am considerat ca in ziua de Ajun, armele trebuie să tacă, doar colindele să vorbească.

Într-o seara de Ajun din decembrie 1914, pe front,combatanţii germani,francezi şi scoţieni au decis să încheie un armistiţiu pentru câteva ore,să asculte slujba de la miezul nopţii, să închine un pahar.
Aşadar,până şi cei de pe front,în noaptea sfântă,au celebrat naşterea Fiului lui Dumnezeu.În această noapte,celebrăm şi noi Naşterea lui Iisus Hristos.
Fie ca doar colindele să se audă,pacea şi bucuria să coboare în gândurile şi sufletele tuturor.
Crăciun Fericit! Tuturor cititorilor Buletin de Carei şi celor dragi lor!”

ideea nu era a mea, iar redactia mi-a sters doua postari antihungariste. ceea ce spune ca n-am aprobat „armistitiul” cu hungaristii. crezi sau nu crezi, treaba ta.
si acum la „cestiune”:

ca un legelista consecvent, pretinzi ca unii „perversi” arunca tot anul cu laturi in rmdiszno si imediat te simti obligat sa induci ideea ca „perversii” fac acelasi lucru si ungurilor. perversitatea e in ograda masinii de vot hungariste (rmdszamar). de ce? pentru ca, mai intai, faptele vorbesc pentru rmdiszno, pretinsele „laturi” fiind comentarii pe baza faptelor respectivei organizatii culturale si ale liderilor ei, locali sau nationali. altfel spus, materialul va apartine, croiul la fel, am dreptul sa nu-mi placa, asa cum rmdiszno (precis pentru asta sunt „laturile”, doar n-o sa-l lasam sa moara de foame, ca suntem crestini milostivi) isi permite sa nu-i placa tocmai Constitutia Romaniei si limba oficiala a acestei tari si isi permite chiar mai multe, pe care nu le dezvolt chiar acum. pe de alta parte, perversitatea hungarista mai consta si asimilarea ungurilor cu rmdszamar. am precizat de atatea ori ca ma refer in comentarii la cei cu pozitii sovine, iredentiste, horthyste, hungariste, antiromanesti. o iei de la capat cu legatul de unguri. eu nu am nimic cu ungurii de treaba, adica ma refer la cetatenii romani etnici unguri care nu voteaza rmdiszno si nici horthystii, care au iesit din blocajul votului etnic, care inteleg ca in Romania sunt o minoritate si trebuie sa se comporte ca atare, care nu vor autonomia pe criterii etnice, care nu vor ca ungureasca sa fie limba oficiala in Romania. Exista asemenea unguri. ca nu vrea legelista sa recunoasca, nici nu conteaza recunoasterea din partea acestuia(acestora).
perversitate este si inducerea ideii ca ar fi ungurii sunt un popor inferior. poate in aberatiile naziste, cu care nu am nimic comun. cat despre comentariile care ar sugera asta, le iau in serios exact atat cat pe cele in care romanii sunt asimilati cu tiganii. nici pe tigani nu-i consider un opor inferior, in ciuda modului lor de viata deosebit. aici, la deosebirea intre modul de viata au existat comparatii si e de notorietate ca la sosirea in Europa nivelul de civilizatie al ungurilor era cel al unor nomazi, migratori, care, evident, nu aveau nimic comun cu traiul sedentar, deci nici cu lucratul pamantului, nici cu celelalte ocupatii care presupun o locatie relativ fixa. sigur, dupa ce s-au fixat in Panonia si n-au mai putut intreprinde expeditii de jaf si teroare pe la vecini, ungurii au preluat de la cei pe care i-au gasit in spatiul respectiv si ocupatiile sedentare. iar chinezii si japonezii sunt tot acolo de peste 5000 de ani, deci nu se compara ungurii sau hunii sau chiar mongolii cu astia.

de alt roman la 31 decembrie 2012 - 11:41

Sa revenim deci !
Presedintele ungurilor UDMR CAREI are datorii de miliarde si are inca poprire pe salarul de primar primit de la Guvernul Romaniei !
Firmele lui le-a falimentat si inca are pe rol procese la Oradea cu duiumul.
Pentru romanii care isi revendica casele nu pune in aplicare hotaririle judecatoresti desi a fost somat de Prefectura sa o faca !
Acesta este ungurul primar care conduce UDMR CArei !

de Cica la 31 decembrie 2012 - 11:47

progenitura lui jenouke pusa de sef la tinerei udmnristi isi permite sa se ia de oficialitatile judetului ,altele decat cele udmriste si mai ales de consilierii usl …in calitate de ce ? faptul ca a trecut de la romani la unguri ii da cumva statut de consilier ? atunci sa o angajeze taticul langa ernestin si ilike ca si consilier personal ca macar sa aiba o calitate in care sa poata vorbi …
sumo si qu ce parere aveti de fabrica construita pentru copii de presedyntele vostru langa polipol ?

de Cica la 31 decembrie 2012 - 11:48

din salarul taiat a avut fondurile ca pe foaia de avere nu are decat o amarata de dacie si sta in casa fetei la care a donat-o cand a vrut sa i-o ia banca pentru datoriile de miliarde…..

de Claudiu la 31 decembrie 2012 - 12:29

ia sa vedeti ce mici secrete apar inca dinainte de 2010 la aia avuti din udmr care lasa secuii sa isi duca zilele de azi pe maine iar ei se lafaie in bani
http://badeadan.blogspot.ro/2009/05/micile-secrete-ale-lui-attila-verestoy.html

de ungurii la 31 decembrie 2012 - 16:40

vad ca nu mai apare deloc ce scriu!!!! va e frica de adevar???

de un roman la 31 decembrie 2012 - 16:51

Pai oricum scrii numai aberatii moi…

de emil la 31 decembrie 2012 - 17:29

@ un guru 16:40

vezi ca a apărut o reclamație din partea ta cum ca nu mai apare deloc ce scrii! sa știi ca nu am scris-o eu, deci asta cu nu apare „deloc” e o afirmație mincinoasa!

după cele pe care le-ai scris pana acum, tu și adevarul sunteți un exemplu perfect de paralelism: adică nu aveți nici un punct comun! asa ca, decât sa tot insulti romanii și sa faci tot felul de speculații si elucubrații antiromânești de tip nagypuszta legelo teruleten si imprejurimi + friss kakas hungarista, mai bine du-te tu acolo unde îți ții limba aia atașată de dosul șovinilor din conducerea locala a rmdiszno și, evident, al lui folegelista! dacă tot nu suporți romanii, ce cauți printre ei? du-te la potyad=patyod si acolo poți fierbe in sucul tău propriu iredentist-hungarist, sa te simți si tu bine undeva, ca aici, intre romani iți pute! evident, a „budos olah”!
ce „adevar” ar putea sa mai spuna o javra horthysta? ca doar le-ai spus si pe alea cu civilizatia, cu tiganii, cu anii lumina unguresti. mai lipseste sa scoti romanii din oras si din tara sau sa aplici „blândele” metode ale horthystilor de la Ip, Traznea, Sarmas, Muresenii de Campie si altele.

de un roman la 31 decembrie 2012 - 17:31

Cand mormintele strabunicilor nostri is impietrite in pamanturile astea de vreo 7-8000 de ani documenteaza-te putin si apoi da-ti cu parerea nu tot veni cu chestii despre Ceausescu ca ai trait foarte bine si tu si familia ta pe acele timpuri,pot sa-ti spun ca pe mormintele strabunicilor tai inca e pamantul moale asa ca tine…Asa suna istoria …dar din pacate is mai preocupati strainii sa o descopere prin studiile care se fac la universitati din Germania si S.U.A
Pentru ca la noi daca vorbesti de istoria adevarata esti sovin si ai ceva cu ungurii si la scoli din pacate nu se invata istoria care ar trebui cu toate realitatile ei cu crimele savarsite de dragii nostri frati,la noi trebuie sa vina strainii sa descopere urme de pe vremea tracior si dacilor pentru ca ai ministrul culturii pe unul ca si Hunor…

de emil la 31 decembrie 2012 - 17:33

sau poate vrei sa luminezi poporul asta primitiv vlah, cu „înaltele” valori moral-culturale ale lui was albert si nyiro jozsef, horthysti de top, iar primul chiar criminal de război condamnat de justitie!?

de ungurii la 31 decembrie 2012 - 17:36

Emilas.unde-i mormantu lu strabunicu? na An Nou Fericit!

de un roman la 31 decembrie 2012 - 17:41

Urmareste materialul asta poate mai inveti ceva cu creierul ala al tau sovin.
http://www.youtube.com/watch?v=duj_84hnc58
http://www.youtube.com/watch?v=hBJNJoo85Ow

de gyetko la 31 decembrie 2012 - 17:44

cica ungurii alias puha e la munca-30.12-14,10 da sta mereu pe taste si plange ca pretenu mini nu a reusit sa primeasca destule voturi ca sa mai voteze in consiliu cu udmru.
ma tokfej pune mana si lucreaza daca nu ai fost in stare sa inveti si sa nu fii nevoit sa pleci de acasa ca sa castigi un ban !
poate castigi mai mult si dai si la jeno ca sa plateasca datoriile si sa nu mai trebuie taiat dib salaru lui ca va faceti de ras cu ce elnok aveti….si la presedintele udmr unde e ste mormantul la stramosi????sa nu spui ca adus cu el in valiza cu care venit la crasna pe care a falimentat

de ungurii la 31 decembrie 2012 - 17:51

Ma confunzi cu preotu reformat din lucaceni!;))) vad ca tot nu ai gasit mormantu! in veci nu veti conduce careiu! la multi ani! aveti sansa la primarie.in gaesti! na numai bine.ca raul nu-i vreau nimanui!

de urzica la 31 decembrie 2012 - 17:55

cretinoizii de ungurii sa ne spuna unde au mormantul stramosilor cei doi umflati de la primarie care au instaurat diktatura udmr la carei.
la ala mai mare tulipan datornic nici el nici nevasta nu au de-a face cu orasul carei inafara de datoriile care le-a facut peaici si de falimentele firmelor sale.
da voua va place sa va conduca toti borfasii ca e mai cool si numai de la altii aveti pretentii de morminte.
spurcati mai sunteti voi!!!
daca tot umbli la lucru pe acolo de ce te mai intorci unde nu e bine pentru tine nimic????
numa ca acol nu te baga nime in seama si nici nu stii sa scrii comentarii ca nu merge cu limba,seda????prosto mai is unii da cu coada pe sus….

de un roman la 31 decembrie 2012 - 17:56

Astea-s expirate de mult mai bine scrie si tu pe ceva site unguresc sau nemtesc poate acolo gasesti niste adepti…aici numai se minuneaza lumea da cat de stupid poti sa fii…

de ianika la 31 decembrie 2012 - 17:57

ce tot aveti cu antal puha si nu il lasati sa se bucure prin germania la lucru????
lasati-l sa isi caute locul si identitatea ca nu degeaba a plecat de acasa ca doar nu putea trai numa cu mormintele lui…tot mai bine pentru el sluga la altii ca nu toti pot fi independenti…putina intelegere sa aveti pentru saracul de el.

de lena la 31 decembrie 2012 - 18:00

ungurii nu ne spun si unde sunt mormintele la stramosii de la familia primarului si presedinte de udmr carei ?

de un roman la 31 decembrie 2012 - 18:04

Uitati-va va rog la cele doua filmulete sa-i dam subiect ,,amicului” nostru din Germania.
http://www.youtube.com/watch?v=duj_84hnc58
http://www.youtube.com/watch?v=hBJNJoo85Ow

de ungurii la 31 decembrie 2012 - 18:08

dar antal puha nu a plecat la ciordit cum fac ai vostriiii! mai bine e la sluga decat la furat! si eu, nu antal puha ,am auzit cu urechiile mele parerea nemtilor despre voi……rumäne zigeune! reuber,einbrechner!si stati linistit ca mini va fii primar in carei…dar de la voi nimeni niciodata!,iar aici nu a fost vorba de primar,ci de mine ungurii si un cunoscut din ianculesti! plus vad ca doare adevaru! v-am intrebat de mormant…nu de kovacs jenö! raspuns…mornantul strubuniciilor vostri este langa galati,tulcea….nu langa carei! na la multi ani

de un roman la 31 decembrie 2012 - 18:13

La ce om esti eu nu stiu cum poti sa te intalnesti cu unii romani pe care ii consideri prieteni…Ar trebi sa-ti fie rusine…

de Iancu la 31 decembrie 2012 - 18:17

Deci s+a stabilit ca ungurii e de fapt puha antal cel care se ruga de toti sa voteze independentu ca sa aiba un vot in plus udmr carei.
In ce priveste imbeciliatatea lui,;e proverbiala prin carei si asa cum recunostea mai sus ca ei sunt numai de o mie de ani peaici nu stie ca la bobald se descopera mereu urme ale locuintelor dacice din aceasta zona…de pe vremea cand srtramosii lui umblau cu carnea cruda sub saua calului in cautarea unui loc de popas ca doar erau migratori….nu degeaba singurul ADN curat din lume e al romanilor fapt recunoscut pe plan mondial ,;desigur ca cei plecati sa fie slugi la altii nu au cum sa mai si studieze astfel de aspecte…
e bine la curatat grajduri puha???avem si la castel cateva;daca vrei vorbesc cu aniko si poate te primeste ca sa nu mai umbli prin lume ca…hunii

de rosalbastrii la 31 decembrie 2012 - 18:51

se poate vedea acum de ce la minifotbal la terenul lui mini preten cu puha nu mai joaca echipe romanesti

de Horia Mărieș la 31 decembrie 2012 - 19:12

@ungurii la 31 December 2012 – 18:08

Citez/transcriu f. exact:

„mornantul strubuniciilor vostri este langa galati,tulcea….nu langa carei! na la multi ani”

Să spunem că nu știu cine aste autorul. Să spunem că suntem în ajun de an nou. Să spunem că redacția a declarat un armistitiu, acceptat sau nu de către beligeranți.

Cu toate astea spuse, ar fi bine totuși ca autorul aberațiilor de mai sus, adică d-l (d-na) @ungurii, sa numere în gând până la 100 înainte de a le scrie.

Nu de alta, dar se face de cacao cu cele scrise și eu unul n-aș vrea să ne sfădim/batem chiar azi pe tema străbunicilor înmormântați în sau pe lângă Carei, fiindcă acel autor cu alias @ungurii ar pierde în mod sigur.

Lassabban, nyugi, langsamer kedves @ungurii!

LA MULȚI ANI 2013, cu multă veselie pentru toată lumea!
Ne revedem la monument la ora 24. Azi, 31 decembrie 2012.

de qoqo la 31 decembrie 2012 - 21:17

la multi ani si tie maries.

de careianu la 31 decembrie 2012 - 22:00

puha nu e ala care a fost cu copii in italia cu fotbalu si au luat bani de la oras si apoi au cerut si de la parinti ?
big like rosalbastri !

de emil la 1 ianuarie 2013 - 03:10

@kangurii 31.12.2012 17:36

la Treznea. iar „emilas” sa-i spui ma-tii!

de emil la 1 ianuarie 2013 - 03:49

@cangurii

de unde sa stiu unde e „mornantu” lu` strabunicu tau, daca nici tu nu stii? In Muntii Altai? in stepele asiatice? pe Volga? in Mukacevo? la Ulm?
mormantul unui strabunic al meu este la Treznea. al altuia in Batania (Battonya).

si daca ar fi la Galati sau Tulcea, care ar fi problema? In tara mea ma misc unde si cand vreau. Au ajuns cangurii sa interzica libertatea de miscare? ei, aici mi-ai ridicat-o la fileu. pai daca acum, cand nu au puterea sa ma elimine din zona pe care o locuiesc, unii etnici unguri imi fac o vina din faptul ca nu am strabunicii in/din Carei, cum as putea trai linistit intr-o „autonomie secuiasca” unde aia mi-ar cere pasaport ca sa pot locui la ei. stii, ca ala cu „viszontlatasra, Romania”. m-as bucura daca lozinca aia ar fi insemnat ca pleaca din Romania si, poate va mai reveni. dar tipul ala e chiar sovinul care a „judecat” si spanzurat o papusa reprezentandu-l pe Avram Iancu – evident, dupa „judecata” criminalului kkossuth. de aceea, cu astfel de exemple de comportare si cu amintirea vie a celor intamplate la Ip, Treznea si in alte localitati in 1940, nu putem risca nici o autonomie secuiasca, nici o a doua limba oficiala, cea ungara. fiindca ne-ati aratat cine sunteti si ce sunteti in stare sa faceti daca va lasam sa ne conduceti. vreti sa traiti in Romania in conditiile pe care vi le-a creat statul roman, bine. nu, plecati in origine. stepele asiatice va asteapta, patria mama nagymagarorszag va asteapta cu drag si dor in pamantul ei fertil pe care l-ati ocupat cu forta acum cam 1000 de ani. daca tot ne intrebam de strabunici, unde au fost stramosii cangurilor la anul 700? dar la 800? nici macar in Europa, nu la Galati, Tulcea etc. erau bine merci, dincolo de Volga si de Muntii Urali. cand vorbesti despre stramosi, istoria voastra pe aici de abia trece de 1000 de ani, in timp ce a celor din Constanta, de exemplu, trece de 2000. deci, daca tot faci apel la vechime, atunci mergi pana la capat, nu te opri la ultima suta si ceva de ani, la momente care iti convin (1867-1918). pe de alta parte, iti place, nu-ti place, apartenenta unui teritoriu se judeca in functie de majoritatea locuitorilor. ori aceea este romaneasca. asa ca, asa cum romanii nu vor avea primar etnic roman in Carei cat timp se voteaza etnic, nici etnia ungara din Romania nu va avea autonomie secuiasca, ardeleana sau alte „traditii” asupritoare de romani pe care tot incercati sa le reinviati. dar, ca si nagyszamarorszag si acestea sunt moarte si ingropate, oricat va straduiti voi, hungaristii sa-i pictati pe romani in toate culorile dragi voua. cat despre rasistii limitati intelectual cu care ai fi stat de vorba, ei fac parte din aceeasi familie politica precum nyilasistii/magargardistii tai. pe vremea lui Hitler li se spunea nazisti. Acum s-au modernizat si se numesc „neonazisti”.

de coasa la 1 ianuarie 2013 - 04:10

acestia sunt oamenii lui kelemen hunor .
Primarul UDMR din Salonta nu e de acord ca un liceu românesc să se numească ”Dacia” deoarece “Ar fi o jignire, pentru că ar însemna că Salonta este pământ românesc”
http://www.buciumul.ro/2011/11/12/primarul-udmr-din-salonta-nu-e-de-acord-ca-un-liceu-romanesc-sa-se-numeasca-%E2%80%9Ddacia%E2%80%9D-deoarece-%E2%80%9Car-fi-o-jignire-pentru-ca-ar-insemna-ca-salonta-este-pamant-romanesc%E2%80%9D/

de emil la 1 ianuarie 2013 - 04:11

@cangurii

asa, de dragul glumei, ti-as putea spune ca mormântul străbunicilor mei nu este lângă Carei, ci in Carei! si, continuând „raționamentul” din puțul gândirii tale, as putea trage concluzia ca ar trebui sa pleci la Capleni/ Foieni etc.
apropos, stii care e femininul de la „puț”?
sigur, la legelista se permite si din asuaj, nu doar din nagypuszta si împrejurimi, ca la ei voie estem, ca ei nu estem din Galati, Tulcea etc. si pe urma, mai lipseste doar sa declari cat ii iubesti si ii respecti tu pe romani, ca ai prieteni romani si restul prafului de camuflare a sovinismului. de ce spun ca e praf de camuflare? pai de ce ii respecti pe romani, daca sunt asa cum i-ai descris, asa cum ii caracterizeaza nemtii aia cu care ai stat de vorba, ale caror cuvinte „dulci” ni le-ai transmis? un om intreg la cap nu se imprieteneste cu asemenea specimene si nici nu le poate respecta. daca insa nu esti de acord cu ce au zis nemtii aia, ai fi putut sa le explici cum sunt romanii. am inteles insa ca le impartasesti opinia. esti exact ca in bancul cu 6 neuroni. ai 6, abia unul singur funcționează, dar si ala e bolnav, săracul!

de emil la 1 ianuarie 2013 - 04:22

@cangurii
cand ungurii, nemtii si celelalte natii ale Europei nu vor avea infractori, iar romanii da, abia atunci ar fi corect sa evidentiati infractionalitatea romaneasca. pana atunci, orice spuneti este doar o jignire gratuita, dar binevenita la legelista, ca astfel mai pot varsa din veninul sovin in exces, sa nu cumva sa explodeze din cauza presiunii acestuia.

Lasati un comentariu