RECITATIO,la a VIII-a ediţie

• publicat la: 20 martie 2014
RECITATIO,la a VIII-a ediţie

 Vineri, 21 martie 2014, de la ora 16:00, la Filarmonica „Dinu Lipatti”, Consiliul Judeţean împreună cu Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale şi Biblioteca Judeţeană Satu Mare cu sprijinul Asociaţiei Scriitorilor de Nord-Vest organizează a VIII-a ediţie a evenimentului Recitatio, concursul de recitări din lirica poeţilor sătmăreni.

Recitatio a apărut în urmă cu șapte ani

În urmă cu şapte ani la iniţiativa scriitorilor: Felician Pop, Robert Laszlo, Vasile Rus şi Aurel Pop s-a luat hotărârea de a organiza o acţiune prin care să se aducă în atenţia publicului sătmărean, creaţia poeţilor sătmăreni. În acest sens s-a organizat concursul de recitări din lirica poeţilor sătmăreni „RECITATIO”, aflat în acest an la cea de-a VIII-a ediţie. An de an participarea elevilor din şcolile municipiului şi judeţului Satu Mare a fost în centrul atenţiei atât în rândul dascălilor dar mai ales al elevilor.  Numărul acestora de fiecare dată a crescut atât numeric dar mai ales din punct de vedere al interpretării de către elevi a creaţiilor poeţilor sătmăreni.

În fiecare an manifestarea a fost  mediatizată  prin afişe, invitaţii, prin spaţiul virtual (internet), fapt realizat şi în acest an. Juriul format din personalităţi de specialitate au „cântărit” prestaţia fiecărui concurent, răsplătit prin premii constând în diplome, bani şi cărţi ale scriitorilor sătmăreni.

Recitatio este susținut de oficialitățile și artiștii locali

La fiecare ediţie am fost onoraţi de prezenţa oficialităţilor judeţene şi municipale. De fiecare dată în cadrul manifestării şi-au adus contribuţia artişti locali (folk, muzică clasică, muzică populară) contribuind astfel la buna desfăşurare a manifestării.

An de an am acumulat experienţă privind buna desfăşurare a acestui concurs. Mediatizarea acestuia pe plan local (presă, televiziunile locale şi presa on-line) contribuie la cunoaşterea activităţii scriitoriceşti din judeţul nostru. În acest sens manifestarea de fiecare dată şi-a atins grupul ţintă.

Momentele muzicale din cadrul competitiei  vor fi asigurate de George Negrea, care va interpreta muzică folk şi de grupul ”Românaşul” cu un recital de muzică populară.

Careienii au fost mereu prezenti la fiecare dintre editiile acestui concurs,la ultimele patru editii reusind performanţa de a-si adjudeca  marele premiu al Recitatio prin  Claudia Zob(2010), Laura Bakk(2011), Alexandru Mureşan(2012) si Sergiu Fogaş (2013) toţi de la Liceul Teoretic Carei.

Le urăm si de acestă dată mult success celor ce vor participa la editia de vineri,22 martie 2014.

redacţia

Lasati un comentariu