Evenimente semnalate de Poliţie

• publicat la: 21 august 2014
Evenimente semnalate de Poliţie

 

În urma activităţilor specifice desfăşurate poliţiştii de investigaţii criminale au identificat şi prins ieri autorul unei infracţiuni de furt din auto. Un tânăr , în vârstă de 15 ani, din Satu Mare, în noaptea de 16/17 august a.c  profitând de faptul că autoturismul marca Ford care era parcat în faţa unui local din municipiu, situat în aproprierea Podului Golescu avea portierele neasigurate a pătruns în autoturism de unde ar fi sustras un portofel ce conţinea documente şi suma de 200 lei.

Cu toate că datele pe care le-au primit poliţiştii au fost foarte vagi, miercuri autorul a fost prins.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, persoana este cercetată în stare de libertate urmând a se stabili întreaga activitate infracţională a acesteia.

Un bărbat a fost agresat pe câmp

Ieri după-amiază poliţiştii din Călineşti Oaş au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 de către o localnică , despre faptul că tatăl său ar fi fost agresat. Deplasându-se la faţa locului oamenii legii au constatat că Ioan F., în timp ce se afla pe câmp, în locul numit „Tolcău” a fost lovit cu un obiect dur(bâtă) în zona capului de către Vasile T. Altercaţia s-ar fi produs pe fondul unor neînţelegeri financiare. Victima a fost transportată la Spitalul Negreşti Oaş unde a fost diagnosticat cu TCCA.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, autorul fiind cercetat în stare de libertate.

Violare de domiciliu şi distrugere

Aseară , în jurul orei 22,30 , poliţiştii Secţiei Satu Mare  au fost sesizaţi prin SUAU 112 de către un localnic din Boghiş,  despre faptul că 3 persoane au pătruns în curtea locuinţei sale fără acordul său.

În urma cercetărilor efectuate  s-a stabilit faptul că 3 persoane de sex masculin au pătruns în curtea locuinţei reclamantului  şi prin lovituri repetate cu o bară metalică au distrus uşa de acces în locuinţă şi au spart 3 geamuri ale imobilului. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1000 lei. Incidentul ar fi avut loc pe fondul unor neînţelegeri financiare vechi, iar la momentul producerii reclamantul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Părţile implicate au fost sancţionate contravenţional în repetate rânduri ,  reclamantul  şi părţile reclamate datorită neînţelegerilor existente între ei se află într-o stare conflictuală continuă.

De această dată fiind întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni în cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de violare de domiciliu şi distrugere.

Infracţiuni la regimul rutier

La data de 20 august a.c , în jurul orei 20,30 poliţişti rutieri careieni , au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier pe raza localităţii Sanislău.

Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului s-a stabilit faptul că Gheorghe D. a condus autoturismul marca Dacia pe strada 7 Noiembrie din localitate şi a accidentat un tânăr , în vârstă de 16 ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure, după care conducătorul auto a părăsit locul   accidentului fără acordul poliţiştilor. În urma evenimentului a rezultat accidentarea uşoară a pietonului. La scurt timp conducătorul auto a fost identificat de către poliţişti , în urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu poseda permis de conducere de nici o categorie. Totodată în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Un timişorean  a fost depistat de către poliţiştii Serviciului Rutier conducând autoturismul marca VW pe raza localităţii Drăguşeni din judeţul Satu Mare . Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii efectuează cercetări sub apectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice au unui autovehicul de către o persoană care are o alcoolemie peste limita legală.

În ambele cazuri persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

Poliţiştii din cadrul Birourilor de Ordine Publică pentru mediul Urban din municipiul  Satu Mare au desfăşurat miercuri  o acţiune pe linia normelor de convieţuire socială fapte prevăzute de Legea 61/1991r şi combaterea infracţiunilor stradale, în zonele intens circulate ale municipiului  respectiv zona Piaţa Libertăţii, Calea Traian, bulevardul Lucian Blaga, strada Careiului  ocazie cu care au fost aplicate 34 de contravenţii  în valoare de 9300 lei.

În cadrul acţiunilor desfăşurate  miercuri   pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost aplicate  264 contravenţii  în valoare de  peste 2300  lei şi au fost reţinute 5 permise de conducere pentru consum de alcool , nerespectarea regimului legal de viteză ,  efectuarea unor manevre neregulamentare de depăşire şi nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere.

 

Lasati un comentariu