Mobilizarea jandarmilor la manifestările din weekend

• publicat la: 14 august 2014
Mobilizarea jandarmilor la manifestările din  weekend

În perioada 14 – 17 august, peste 100 de lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare vor fi angrenaţi în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului.

Jandarmii sătmăreni vor fi prezenţi la datorie atât în zona lăcaşurilor de cult, cât şi la două dintre mănăstirile din judeţ, Bixad şi Măriuş cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

Efective ale unităţii vor fi prezente la manifestările culturale care se vor desfăşura în localităţile: Tăşnad, Ardud, Beltiug, Ianculeşti, Andrid şi Ciumeşti, precum şi  la sărbătoarea cântului şi portului codrenesc de la Oţeloaia.

De asemenea nu vor fi omise zonele de agrement din judeţ, unde jandarmii sătmăreni vor fi prezenţi la datorie.

Misiunea lor, organizată în colaborare cu structuri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare,  va fi  de a asigura ordinea şi liniştea publică pe timpul activităţilor organizate.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate. Pentru prevenirea incidentelor, „sfătuim cetăţenii să  respecte recomandările făcute de organizatori sau organele de ordine; să nu depăşească limitele decenţei, să acorde sprijin oamenilor legii pentru menţinerea ordinii publice şi să ţină cont că manifestările obscene contrar bunelor moravuri sunt sancţionate de lege”.

De asemenea sfătuim cetăţenii care se vor afla în zonele de agrement să-şi asigure bunurile, autoturismele şi obiectele de valoare pentru a preîntâmpina orice evenimente negative.

 

Lasati un comentariu