Ce urmări poate avea neconstituționalitea Ordonanței Traseismului

• publicat la: 17 decembrie 2014
Ce urmări poate avea neconstituționalitea Ordonanței Traseismului

Decizia de miercuri a Curții Constituționale de a declara neconstituțională Legea de aprobare a controversatei Ordonante de urgenta 55/2014 care permite migratia politica a alesilor locali a generat reacții din cele mai diverse. Pe de o parte, Opoziția și organizațiile neguvernamentale apropiate de aceasta au salutat decizia Curții. De cealaltă parte, ca principal partid al coaliției de guvernare, PSD transmite un mesaj de liniștire către aleșii locali care au beneficiat de prevederile ordonanței.

Laura Stefan, ExpertForum: „Asa cum am spus inca la momentul aprobarii OUG, neconstitutionalitatea prevederilor sale, azi confirmata de CCR, va conduce la pierderea mandatelor alesilor locali care au migrat la alte partide. De altfel, exista deja procese in curs prin care partidele de la care alesii au plecat cer constatarea incetarii mandatelor. In conditiile declararii neconstitutionalitatii OUG, vom ajunge la alegeri pentru toate mandatele alesilor migratori”(HotNews.ro)

Catalin Predoiu (PNL), fost ministru al justitiei: „Decizia Curtii este inca un blam pentru domnul Ponta si pentru noi este inca un motiv care ne arata ca trebuie sa demitem acest Guvern. Din 16 noiembrie, domnul Ponta a intrat in zodia esecurilor. In ce priveste efectele concrete, in acest moment numai instantele de drept comun ar mai putea invalida mandatele migratorilor pe motive de nulitate. Prin ea insasi, decizia Curtii Constitutionale nu are efect decat pentru viitor”.

Vicepresedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Valeria Schelean (PNL) sustine, la randul sau, ca prin decizia luata miercuri de Curtea Constitutionala in legatura cu ordonanta migratiei alesilor locali, CCR i-a pus lui Victor Ponta „stampila de calau al statului de drept”, conform stiripesurse.ro.

„Acum, când Curtea Constituțională a României a dat dreptate PNL, mă aștept ca (…) Victor Ponta, călăul statului de drept din România, trebuie să demisioneze în cel mai scurt timp posibil. Ștampila aceasta de călău al statului de drept pusă azi de CCR nu i-o mai poate șterge decât gestul demisiei. Dacă tot vrea să-și asume greșelile, Victor Ponta trebuie să renunțe și la Guvern, după ce a renunțat ieri la doctorat.”

Liderii PSD incearca sa ii linisteasca pe primarii, sefii de CJ si consilieii locali si judeteni care au ales sa isi paraseasca partidele pe listele si sub culorile carora au fost alesi in baza OUG55%2014, conform stiripesurse.ro.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 17 decembrie 2014 - 21:38

Păi nu numai PSD incearcă să-i liniștească pe primarii, pe sefii de CJ si consilierii locali si judeteni care au ales sa isi paraseasca partidele pe listele si sub culorile carora au fost alesi, in baza OUG 55/2014.

Pun pariu pe orice vreți că organizația PNL Carei nu-i va mai reprimi niciodată pe cei doi care apar în poza de la începutul articolului.
Fiindcă se va aplica principiul: „Unde ai scuipat odată, nu te mai intorci să lingi. Te duci de-a dreptu’ dracului, Iudă scârboasă ce ești!”. Eu cel puțin, exact așa le-aș face. Zero toleranță, nici vorbă de iertare. Mai ales că ei n-au trădat numai partidul și i-au trădat pe cetățenii careieni care i-au ales in 2012. La revede și-un praz verde!

Dar vom trăi și vom mai vedea și ce ne va zice în continuare Parlamentul (marilor corupți).
Ăstia doi, cei de care am făcut vorbire, sunt doar o plevușcă de ultima speță. Nu dai nici doi bani pe ei. Aljasok.

de Horia Mărieș la 18 decembrie 2014 - 17:04

Breaking news:

Cele două personaje din fotografie, probabil singurii membri ai „organizației din Carei a PLR au organizat o acţiune de popularizare a lecturii în şcolile din municipiu. Membrii organizaţiei au împărţit ieri şi alaltăieri aproape 600 de volume din seria James Bond elevilor din clasele V-VIII din cadrul Şcolii Generale nr.1, a Şcolii Generale nr.2 şi a Liceului Teoretic. Prin această acţiune derulată în prag de vacanţă, liberal-reformatorii careieni şi-au propus să promoveze lectura în rândul elevilor, deveniţi tot mai dependenţi de lumea internetului.” La atâta îi duce mintea.

Așa da! Astea da cărți! Splendide! Superbe! Mirobolante! Califragilistice!
Un izvor inepuizabil de cultură și de cunoștiințe ultrafolositoare elevilor.

Ce atâta Eminescu, Creangă, Rebreanu sau Petöfi, Ady Endre, Jókai Mór, etc????? Ajunge cu ei!
Cá de aia am făcut revolutie acum 25 de ani, nu-i așa?
Ca să-l înlocuim pe Eminescu și pe Ady Endre cu James Bond și ca să înlocuim scrisul și cititul cu telefonul mobil și cu tableta.

La ce altceva te puteai astepta de la doi pseudointelectuali făcuți pe puncte la facultățile lui pește prăjit din zilele noastre?

La James Bond, nu la altceva, fiindcă cei doi așa și-au făurit și cizelat pseudocultura!
Și culmea, unul dintre cei doi a fost și directordeșcoală și probabil că mai are și pretenția să fie tot director de școală și în viitor. Ptiuiiii și piei de acolo drace!!!

Lasati un comentariu