Interceptări DNA în dosarul fostului şef al Finanţelor Carei

• publicat la: 26 decembrie 2014
Interceptări DNA în dosarul fostului şef al Finanţelor Carei

Procurorii DNA   redau  mecanismul mitei in dosarul in care au fost arestati recent omul de afaceri George Mois si fostul sef al Finanţelor Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean .

Ardelean este acuzat ca l-a ajutat pe omul de afaceri să obtină o rambursare de TVA de preste 770.000 de lei intr-o perioadă in care nu se făceau rambursări, iar, la schimb, acesta din urmă ar fi renovat casa fiicei lui.

Potrivit referatului DNA, obţinut de Evenimentul Zilei, fostul sef al Finantelor Satu Mare si-a minţit superiorii si a cerut să se facă o exceptie pentru firma SC Castrum Corporation SRL detinută de Mois, care in acea perioada executa lucrări de renovare chiar la casa fiicei sale.

Astfel, el a incălcat „indicatiile ferme ale conducerii ANAF de a nu fi acordate rambursări de T.V.A. in luna decembrie, deoarece exista pericolul nerespectării tintei de deficit economic a ţării noastre pentru anul 2013”.

In dosar există si interceptări. In una dintre ele, Mircea Ardelean ii spune sotiei să deschidă poarta mare pentru că vine cineva să le aducă ceva cu masina.

Firuţa Ardelean: Da, tăticule!

Mircea Ardelean: Ciao mămica, ce faci?

Firuta Ardelean: Uite, acuma am intrat si eu pe Facebook.

Mircea Ardelean: Da? Vezi că vine Ionuţ s-o vadă pe Denis, să-i deschizi.

Firuta Ardelean: Da’ Denis ii la sală!

Mircea Ardelean: Taci măi nu tot vorbi prostii!!!

Firuta Ardelean: A, bine!

Mircea Ardelean: Să-i deschizi măi, lasă…. Mai!!!

Firuta Ardelean: Bine, bine, bine.

De altfel, la una dintre perchezitiile domiciliare efectuate la locuinta lui Ardelean au fost găsite sume foarte mari de bani, care nu se justificau potrivit declaratiei lui de avere.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu