NEÎNŢELEGEREA la Teatrul de Nord

• publicat la: 5 februarie 2015
NEÎNŢELEGEREA la Teatrul de Nord

Secţia Română a Teatrului de Nord reia  sâmbătă 7 februarie 2015 – ora 19.00 si duminică 8 februarie 2015 – ora 19.00, la  Casa de Cultură a Sindicatelor,spectacolul „Neînţelegerea” de Albert Camus, în regia lui Cristian Ioan. Piesa redă în esenţă cumplitele fapte de care pot fi capabili oamenii atunci când sunt guvernaţi de dorinţa de  înavuţire, de sentimente de ură şi părăsiţi de iubire.

Reîntors după o lungă absenţă, Jan nu îşi declină adevărata identitate, fiind ucis de mama şi sora sa, care din dorinţa de a lăsa în urmă o viaţă plină de lipsuri săvârşesc mai multe jafuri şi crime, ale căror victime sunt cei cazaţi în micul han pe care  acestea îl deţin.

„Neînţelegerea” dă tuturor o lecţie despre adevăr, destin şi  iubire, în lipsa cărora viaţa noastră este supusă hazardului şi haosului. „Povestea se apropie foarte mult de ceea ce astăzi apare inscripționat tot mai des pe ecranele televizoarelor înaintea unor filme, când ni se anunță că vom vedea un ”thriller”. Tema acestui text, prin întrebările existențiale pe care le propune, prin căutarea disperatăa divinității și rostului omului pe lume, se apropie de marile tragedii umane  descrise de Shakespeare în <<Hamlet>> sau  Goethe în <<Faust>>.” (Cristian Ioan)

Actorii dau viaţă personajelor lui Camus, într-un decor de castel gotic, imaginat de Klara Labancz, pe acordurile  melodiei „Avant de mourir”, a lui Georges Boulanger, interpretată de maestrul Rudolf Fatyol.

Spectacol cu publicul pe scenă!   Preţul biletelor: 20 lei; 15 lei   pentru elevi, studenți, pensionari.   La spectacolul din 7 februarie este valabil abonamentul ”Vasile Savinescu” iar la cel de duminică 8 februarie este valabil  abonamentul ”Ștefan Mareș”.

 

Lasati un comentariu