Moţii din Câmpia Careiului la Ziua Drapelului din Mangalia

• publicat la: 26 iunie 2015
Moţii din Câmpia Careiului la Ziua Drapelului din Mangalia

Reprezentanţii Despărţământului ASTRA  Carei, Nepoţii Iancului  din Marna Nouă şi Asociaţia Colonia Moţilor din Ianculeşti au sărbătorit Ziua Drapelului la Mangalia, în Piaţa Tricolorului.

Aflaţi la Festivalul Tinereţii din Mangalia, secţiunea Folclor, reprezentanţii Despărtământului ASTRA Carei, Nepoţii Iancului  din Marna şi Asociaţia Colonia Moţilor din Ianculeşti au fost invitaţi să participe la marcarea Zilei Drapelului de către Primăria Mangalia şi Garnizoana Mangalia.  Aceştia, îmbrăcaţi în frumoasele lor costume naţionale tradiţionale s-au aliniat  de- a lungul platoului pe care se aflau reprezentanţi ai Forţelor Navale şi subunităţi ale Garnizoanei Mangalia.

Ceremonia a debutat cu trecerea în revistă de către comandorul Garnizoanei Mangalia, Vasile Chirilă a Trupelor Terestre şi Marine, aliniate pe platoul din portul Mangalia. Un steag uriaş, de 6 metri lungime şi 4 metri lăţime, al doilea ca mărime din judeţ a fost arborat pe catargul înalt de 22 metri, în acordurile imnului de stat.

Din partea Garnizoanei Mangalia a luat cuvântul comandorul Vasile Chirilă, care a vorbit despre importanţa drapelului, simbolul nostru naţional.

Despre semnificaţia Zilei Drapelului a vorbit doamna Ana Toma, consilierul personal al primarului municipiului Mangalia, Radu Cristian.  A urmat apoi parada militară în aplauzele întregii asistenţe.

Odată încheiat ceremonialul militar, maestrul de ceremonii a invitat grupul moţilor din Câmpia Careiului să ofere celor de faţă un scurt moment folcloric.  În Portul Mangalia  a răsunat Imnul Moţilor şi au fluturat steagurile comunităţilor de moţi. Frumoasa ,,Baladă a Iancului’’ a fost interpretată de Monica Rus şi aplaudată la scenă  deschisă.

 

Au  urmat apoi cântece  şi dansuri scoase din lada de zestre a moţilor de câmpie. Cântecul şi voia bună a cuprins întreaga Piaţă a Tricolorului. La dans au fost invitaţi şi spectatorii care au dorit să participe la sărbătoarea Zilei Drapelului.

comentarii

de sorin floruț la 27 iunie 2015 - 07:33

Frumos!

de raul la 27 iunie 2015 - 12:51

si la carei au pus doua steaguri la monument…dar sunt ascunse dupa copaci :)) cel putin cel din stanga monumentului (cand privesti de pe bul.25 octombrie)trebuie sa ai privire de detectiv pt a-l sesiza,eu nu-l observam daca nu adia vantul sa-l miste putin :))

de Pavel la 28 iunie 2015 - 10:38

„În Portul Mangalia a răsunat Imnul Moţilor şi au fluturat steagurile comunităţilor de moţi. Frumoasa ,,Baladă a Iancului’’ a fost interpretată de Monica Rus şi aplaudată la scenă deschisă.”

Ma cuprinde emotia! Cu siguranta a fost un moment inaltator, iar motii nostrii s-au simtit mandrii de trecutul lor. Dumnezeu sa ne ajute!

Lasati un comentariu