Şezătoarea tradiţională românescă din Câmpia Careiului a fermecat publicul din Mangalia

• publicat la: 28 iunie 2015
Şezătoarea tradiţională românescă din Câmpia Careiului a fermecat publicul din Mangalia

Ultima reprezentatie a sezătorii traditionale româneşti prezentate de Despărtământul ASTRA Carei, Nepotii Iancului din Marna si Asociatia Colonia Motilor din Ianculesti a fost un succes deosebit.

Festivalul Tineretii a ajuns sambata, 29 iunie 2015,  la cea de-a patra seara de concurs, dupa ce in serile precedente au evoluat concurentii de la categoriile de varsta 6-9 ani, 10-14 ani si 15-25 de ani, sectiunea muzica popular. Spectacolul  a fost completat de numeroase recitaluri ce au reunite prin muzica si dans din diferite zone ale tarii, datinile si obiceiurile românesti.

Publicul a avut ocazia de a urmari momente inedite de muzica si dans folcloric, adunandu-se intr-un numar impresionant in jurul scenei plutitoare din portul orasului Mangaliei.

In serile de festival am avut bucuria  de a avea alaturi  Ansamblul ,,Rapsozii Ivestiului”, ,,Dragaicutele”, Ansamblul ,,Elpis” al Comunitatii Elene Constanta, Ansamblul Folcloric ,,Litoral” Mangalia, Asociatiunea Culturala ASTRA Carei, Nepotii Iancului din Marna Noua si Asociatia Colonia Motilor Ianculesti, cat si Ansamblul Folcloric ,,Mugurasii Gorjului”.

Mai multe detalii despre desfasurarea manifestării de sâmbătă veti putea citi in cursul zilei de marti,30 iunie 2015, după ce delegatia  careiană participantă la Festival va ajunge acasă.

Buletin de Carei

 

http://www.buletindecarei.ro/2015/06/motii-din-campia-careiului-au-cucerit-publicul-de-pe-litoral.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/06/sezatoarea-moteasca-ajunge-la-festival-datorita-sponsorilor-generosi.html

comentarii

de Multe, multe felicitari ! la 28 iunie 2015 - 12:29

Multe felicitari pentru ca ati dus pana in Mangalia sezatoarea motilor, traditional romaneasca !Cred ca succesul a meritat tot efortul din lume!

Raspunsuri

Lasati un comentariu