Trenurile Soarelui. 40 de trenuri vor asigura legătura cu litoralul şi Delta Dunării

• publicat la: 14 iunie 2015
Trenurile Soarelui. 40 de trenuri vor asigura legătura cu litoralul şi Delta Dunării

Trenurile Soarelui au  reintrat  de vineri în circulație, iar peste 40 de trenuri vor asigura timp de trei luni, până pe 15 septembrie, legături din toată țara către stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării, informează CFR Călători.

“CFR Călători informează că, începând cu data de 12 iunie, va lansa programul estival de transport Trenurile Soarelui 2015. (…) CFR Călători a pregătit un program special de trenuri pentru ca toate regiunile țării să poată fi conectate cu destinațiile de vacanță cele mai căutate în perioada verii. Astfel, trenurile vor fi introduse în plus, treptat în circulație, conform orarelor plecări/sosiri, iar o parte dintre acestea vor avea ruta prelungită până la Constanța/Mangalia și retur”, precizează compania, într-un comunicat remis redacţiei noastre.

Ca noutate, în acest sezon, turiștii din Craiova vor avea la dispoziție un tren direct până la Constanța și retur, iar cei din Brașov două trenuri directe.

De asemenea, majoritatea trenurilor care sosesc din țară vor avea legături frecvente între Constanța și stațiuni.

În ceea ce privește tarifele, pasagerii au posibilitatea de a călători la prețuri reduse, beneficiind de ofertele operate de CFR Călători. Astfel, prețul pentru o călătorie București — Constanța, fără reduceri, este de 30,50 la tren Regio (R) și de 62 de lei la tren InterRegio (IR). Un bilet dus-întors are 10% reducere din tariful de transport și va costa la clasa a-2-a 54,9 lei la tren R și 112,40 lei la tren IR. La cumpărarea cu o anticipație de peste 21 de zile, reducerea este de 25% din tariful de transport și biletul la clasa a 2-a costă 47,5 lei la tren IR și 22,9 lei la tren R.

Cu oferta Minigrup 2-5, reducerile acordate sunt de până la 25%, chiar 30% la cumpărarea online.

În cadrul programului estival Trenurile Soarelui, CFR Călători pune în circulație Trenurile Litoral, care merg cu viteza sporită și fără opriri intermediare între București Nord și Constanța. Acestea ajung la destinație în aproximativ două ore, în timp ce durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta București — Constanța, este în medie de circa 2 ore și 20 de minute.

Tot în acest program sunt incluse și Trenurile Tineretului, care vor circula, din 18 iunie, ca trenuri RegioExpres, cu tarife accesibile, cu plecare din Sibiu la ora 18,40, din Râmnicu Vâlcea la 21,02, din Pitești la 00,55, din București Nord la 3,00, cu sosire în Constanța la 6,14 & stațiuni și în Mangalia la ora 8,02. Pentru întoarcere, trenul are plecări la 18,16 din Mangalia & stațiuni, la 20,05 din Constanța, la 23,10 din București Nord și cu sosire în Pitești la 1,17, în Râmnicu Vâlcea la 4,49 și în Sibiu la 7,22.

În plus, pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta București Nord — Tulcea Oraș și retur. De asemenea, în fiecare zi, cele patru trenuri (2 dus/2 întors) din graficul zilnic vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

CFR Călători precizează că pasagerii își vor putea transporta zilnic și bicicleta la Constanța și retur, în trenurile IR 1985, IR 1582, IR 1587, IR 1588. Tariful pentru transportul unei biciclete este de 10 lei la tren IR.

Persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistență complexă (rezervarea
locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului).Pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare,un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări. Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi găsite pe www.cfrcalatori.ro<http://www.cfrcalatori.ro>, la secțiunea servicii.

comentarii

de Horia Mărieș la 15 iunie 2015 - 03:28

Super-trenuri. Sunt excelente. 🙂

Doar că trenul IR (accelerat) pe ruta Satu Mare – Carei – Oradea – Cluj – Brasov – București a sosit sâmbătă dimineața in Gara de Nord cu întârziere de 110 minute. Îti trece os prin os chiar în vagon de dormit clasa I. Mai ales pe caniculă.
Atenție : asta nu este o excepție nefericită, este o regulă! Vă zice Stan pățitul.
Concediu plăcut, dar să nu vă enervați de loc dacă decideți să câlătoriți cu trenurile C.F.R.- ului.
E mai bine să nu vă enervați. Rămâneți calmi, că tot nu este nimic de făcut.
C.F.R.-ul este încă monopol de Stat și lor li se rupe-n paișpe.

de Lucian la 21 iunie 2015 - 09:50

Exempu:
Plecare din Eforie N 16.24 sosire Carei 12.09.
Asta daca nu exista intarzieri,oricum socotesc e 20 ore cu trenul,adica 1 zi de concediu petrecut in tren.
Multumim CFR Calatori.
In 20 de ore se traverseaza si oceanul !

de Horia Mărieș la 21 iunie 2015 - 10:26

@ Lucian la 21 June 2015 – 09:50

Corect.
Confirm.
Traversarea Oceanului Atlantic (pornind din Bucuresti) se poate face uzual in cca 12-13 ore (cu o escala de 2 ore, de exemplu la Londra).

Lasati un comentariu