BAC 2015 Carei: păreri împărţite la a doua probă scrisă

• publicat la: 1 iulie 2015
BAC 2015 Carei: păreri împărţite la a doua probă scrisă

Miercuri, 1 iulie 2015, absolventii de liceu au sustinut cea de-a doua probă scrisă a bacalaureatului,proba de matematică sau istorie, în funcţie de profilul absolvit.

La Matematică, elevii au primit  trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare, toate fiind obligatorii. Pentru toate cele trei subiecte elevii vor fi punctaţi pentru capaitatea lor de rezolvare a problemelor date. Candidatul va fi  punctat şi dacă rezolvă parţial fiecare cerinţă. Baremul publicat de Edu.ro arată că se punctează corespunzător oricare altă metodă de rezolvare corectă a problemei.

Cei care susţin proba scrisă obligatorie a profilului la matematică au primit  subiecte diferenţiat, în funcţie de profilul corespunzător – Matematică-Informatică, Pedagogic, Ştiinţele Naturii şi Tehnologic.

Proba scrisă obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, desfășurată în data de 1 iulie 2015, a fost susținută de 2417 candidați din totalul de 2476 înscriși, un număr de 57 candidați fiind absenți. La Matematică au fost prezenți 1617 candidați din cei 1661 înscriși, iar la Istorie au fost prezenți 800 candidați din cei 815 înscriși.

Pentru doi candidați de la Liceul Teoretic Carei, Beiland Arnold, respectiv de la Colegiul Național „Kolcsey Ferenc” Satu Mare, care au obținut premiu la olimpiada internațională, s-a echivalat proba scrisă la Matematică cu nota maximă.

La centrul de examen din cadrul Colegiului Național „Doamna Stanca” un candidat a fost eliminat din examen datorită faptului că a fost depistat cu mijloace de comunicare asupra lui.

La centrul de examinare de la Liceul Teoretic Carei, la proba de matematică , părerile au fost împărtite…. “Nu întreba, a fost greu .. foarte greu” spuneau câţiva  elevi , ieşind din clădirea liceului.

Alti absolventi au fost de părere că subiectele nu au fost grele. “Am stiut, a fost bine, mă aştept la o notă mare” spune  Ionuţ  Micle.

Pentru cei de la profilul uman , subiectele de la proba de istorie au reprezentat o surpriză.  “Toată lumea se astepta să primim perioada  comunismului  dar am primit Evul Mediu. Doar câţiva ani diferenţă … “ a declarat Mezei Dorottya , elevă  a Liceului Teoretic Carei.

La sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului s-au înscris 168.945 de absolvenţi, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut. Cei mai mulţi dintre candidaţii înscrişi, respectiv 163.462, au absolvit liceul la forma de învăţământ zi, 2.943 au urmat cursurile liceale la seral şi 2.540 la frecvenţă redusă, potrivit Ministerului Educaţiei.

redactia

Lasati un comentariu