STOP activităţii neautorizate de transport persoane

• publicat la: 27 iulie 2015
STOP activităţii neautorizate de transport persoane

Potrivit Legii nr.129/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr.38/2003 publicată în Monitorul Oficial Partea I, nr.396 din 5 iunie 2015, în urma discuţiilor Conducerii Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR pentru sancţionarea activităţii neautorizate de transport persoane, vă aducem la cunoştinţă obligaţia dumneavoastră de a susţine sancţionarea pirateriei rutieră prin măsurile stabilite în conformitate cu prevederile legale.

În cazul în care constataţi activităţi neautorizate de transport persoane, vă rugăm să ne aduceţi la cunoştinţă traseul şi orele la care se efectuează activitate de piraterie, numărul de înmatriculare, marca şi tipul autovehiculului cu care se efectuează această activitate neautorizată. De asemenea avem rugămintea să ne transmiteţi fotografii ale acestor autovehicule pentru a le putea înainta Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Vă reamintim că persoanele care efectuează în mod repetat transport public de persoane fără a deţine autorizaţie vor fi sancţionate cu amenzi între 1000- 2000 lei şi măsuri complementare –ridicarea plăcuţelor de înmatriculare pe o perioadă de 6 luni.

Aceste activităţi neautorizate de transport persoane pun în pericol siguranţa circulaţiei rutiere şi tocmai de aceea cu toţii avem obligaţia de a combate nerespectarea dispozitiilor Legii nr. 38/2003.

Vă rugăm ca şi constatările făcute de către dvs. cu probele solicitate mai sus să le transmiteţi pe adresa de e-mail ( cotarsatumare@gmail.com) pentru a le putea centraliza şi transmite către Inspectoratul Judeţean de Poliţie în vederea verificării şi sancţionării acolo unde se vor confirma abaterile, transport de călători ilegal.                                                                              

comunicat  COTAR,  Filiala  Satu Mare     

comentarii

de STEFAN la 28 iulie 2015 - 11:28

Ruta Carei – Tasnad, zilnic in statie stau piratii, soferi amatori, fiecare cu masini cu 7 locuri Opel Zafira, VW Sharan, dar asta de 10 ani tot asa merge, si chiar de cand o intrat legea 129/2015 tot asa se continua.

de Grigore Ciulac la 28 iulie 2015 - 13:28

Aceasta sanctionare ar fi trebuit de mult timp sa fie pusa in practica.

de Eustatiu la 3 august 2015 - 08:16

Foarte bine le face. Merg saracii oameni inghesuiti si platesc biletul intreg.

de eu la 2 iulie 2016 - 12:56

adică cum nu am voie să îmi transport familia cu mașina personală plătesc rovinetă si taxe domne

Lasati un comentariu