Cititorii ne semnalează….tăieri de copaci

• publicat la: 18 septembrie 2015
Cititorii ne semnalează….tăieri de copaci

Am primit din partea cititorilor Buletin de Carei   sesizări cu privire la tăierile de arbori din incinta parcului central din jurul castelului.  Altădată un frumos  Parc Dendrologic, acesta a ajuns la cheremul unei administratii axate pe gestionarea orasului prin prisma intereselor financiare dar nu în favoarea cetăţeanului de rând.

Cititorul care a trimis pozele pe adresa redactiei a fost atentionat  de muncitori să nu facă poze si să  nu staţioneze în dreptul  spatiului unde se efectuau deja tăierile la dimensiunea stas  a arborilor doborâţi.

Nici până la ora la care scriem aceste rânduri, Primăria Carei nu a făcut publică destinaţia scândurilor rezultate în urma tăierii plopilor de pe drumul ce duce la Ianculeşti dar nici a celor rezultate din tăierea altor arbori de pe raza municipiului Carei .

Singura menţiune oficială a primăriei pe pagina sa oficială se referă doar la tăieri de arbori şi speciile ce se vor planta în locul arborilor maturi doborâţi, din care rezultă mulţi mc de scândură.

Despre destinaţia scândurilor rezultate sau despre preţul de achiziţie al noilor specii, nici un cuvânt.

Tăierile din parc au fost efectuate de către Ocolul silvic iar materialul lemnos a fost preluat de către administratorul Venig de la Fundaţia Grof Karolyi.  O parte din materialul lemnos tăiat, adecvat ca şi combustibil, a fost orientat către Biblioteca municipală şi stadion, pentru încălzire iar dintr-o parte din scânduri, au fost realizate WC-uri pe strada Doina sau magazii la locuinţele sociale din faţa Teatrului şi de pe strada Doina.

 

comentarii

de Horia Mărie la 18 septembrie 2015 - 12:07

1.) Aviz băgătorilor de seamă: „Cititorul care a trimis pozele pe adresa redactiei a fost atentionat de muncitori să nu facă poze si să nu staţioneze în dreptul spatiului unde se efectuau deja tăierile la dimensiunea stas a arborilor doborâţi.”

Parcul Dendrologic este un spațiu public, oricine poate face fotografii fără nici o îngradire in acest spațiu public, atàt timp cât este in el în orele care sunt destinate publicului.

2.) Vine iarna, va veni și frigul. Cu ce să se facă focul în sobele de teracotă in diversele locații agreate și protejate de primăria cea falimentară a Careiului dacă nu se taie copacii din Parcul Dendrologic? În plus, se mai pot face și picioare de scaune din ei fiindcă sunt pe gratis, adică de-a moaca, profit curat, aproape 100%.

3.) In Satu Mare există o sinecură a UDMR-ului numită Agenția pentru Protecția Mediului Satu păstorită, nu de puțină vreme, de către distinsa doamnă pasionată de hârciogi și popândăi, adică de Directorul executiv Elisabeta Békéssy. Pretinară cu primașul Careiului. Cam tot ce-i mediu în țara asta se fură de către UDMR. Asta este deja o legitate. Doar dânsa știe cu precizie ce s-a intãmplat cu scãndurile fasonate din lemn de plop, provenit de lângă drumul de acces spre Ianculești. Iar dânsa, atenționată acum, prin această semnalare necinovată a unui cititor care a avut curajul să facă si poze pe fosta proprietate a grófului, va da sigur relații foarte curãnd, adică pe la Paștele Cailor, așa cum îi este obiceiul.

de Tritza Fanitza la 23 septembrie 2015 - 21:02

Deci, pe aceasta cale, vreau sa protestez! E inadmisibil! in ritmul asta nu o sa mai ai dupa ce sa faci un ..vorba aia.. in parc!!!

Lasati un comentariu