Poliţia la liceele careiene

• publicat la: 30 septembrie 2015
Poliţia la liceele careiene

Prevenirea delincvenţei juvenile a fost tema celei de-a doua zile din Săptămâna Prevenirii Criminalităţii. Cu acest prilej poliţiştii sătmăreni au organizat o serie de manifestări menite să descurajeze elevii în avea preocupări infracţionale, dar şi să-i familiarizeze cu tehnica din dotarea Poliţiei.

Astfel, marţi, 29 septembrie 2015, în prezenţa a peste 500 de elevi, cadre didactice şi părinţi, poliţiştii au simulat diverse situaţii în care acţionează împreună cu câinii poliţişti. Numerosul public prezent a aplaudat evoluţia ,,mascaţilor” adică a poliţiştilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, reuşind să înţeleagă cât de eficientă poate fi folosirea câinilor în anumite situaţii.

La activităţi au fost prezenţi şi poliţişti din cadrul structurilor criminalistice, respectiv rutiere, care le-au prezentat copiilor interesaţi tehnica şi o parte din  instrumentele lor de lucru.

Şi în municipiul Carei au fost organizate ample activităţi în această zi.    Adolescenţă şi infracţionalitate a fost tema dezbătută de poliţiştii de proximitate în toate cele 4 licee din municipiu, elevii având ocazia de a a-şi clarifica anumite întrebări prin interacţiunea directă cu poliţiştii prezenţi.

De asemenea, au fost organizate întâlniri şi cu corpul profesoral, prin care poliţiştii au încercat să atragă atenţia profesorilor asupra unor comportamente cu potenţial delincvenţial, astfel încât, împreună poliţişti-părinţi-profesori să poată interveni eficient înainte ca acestea să se transforme în acte infracţionale.

comentarii

de Horia Mărieș la 13 octombrie 2015 - 11:12

„Careianul” cu opinie a scris / 19 minute ago / despre „Caputurile de droguri din zona Careiului”

Astea vin neîndoielnic de la cuvãntul nemțesc „Kaput”, adică, dacă consumi, o mierlești!

E mare specialist individul până și in acest domeniu.
Oare le trage și el pe nas? După comportament, s-ar părea că da.

Nu știm sigur dacă le trage și pe nas, dar la măsea le trage nagyon bisztosan și încă în modul cel mai serios, nu degeaba bârfește pe tema asta întreg județul Sătmar.

Lasati un comentariu