Indemnizaţii şi subvenţii acordate ilegal. Mii de români, obligaţi să dea banii înapoi

• publicat la: 20 November 2015
Indemnizaţii şi subvenţii acordate ilegal. Mii de români, obligaţi să dea banii înapoi

Mii de români care au încasat în mod ilegal ajutor de șomaj vor trebui să dea banii înapoi. Un raport al Curtii de Conturi scoate la iveala ca milioane de lei s-au dus pe apa sambetei pentru indemnizatii si subventii acordate ilegal, potrivit România TV. Numai la somaj paguba trece de 7,5 milioane de lei.

Fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, a declarat ca nu stie nimic despre raportul Curtii de Conturi, iar sefa Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca da vina pe someri si pe angajatori ca au ascuns informatii.

Raportul Curtii de Conturi arata ca, în 2014, agentiile pentru ocuparea fortei de munca au facut plati ilegale de peste 6,2 milioane de lei. Banii, care trebuie recuperati acum, au ajuns la someri care incasau, in paralel, salarii, dar si venituri din activitati independente, din pensii sau indemnizatii de crestere a copilului. Legea spune ca pot beneficia de indemnizatie de somaj doar persoanele care au venituri de maximum 500 de lei lunar si numai daca au cotizat la stat cel putin 12 luni in ultimii 2 ani./integral pe romaniatv.net

Lasati un comentariu