Preşedintele Consiliului Judeţean, în conflict de interese penal

• publicat la: 7 noiembrie 2015
Preşedintele Consiliului Judeţean, în conflict de interese penal

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunilor de conflict de interese, fals în declarații sau infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție în cazul a 25 aleși locali (un președinte de consiliu județean, opt primari, nouă viceprimari, un consilier județean, cinci consilieri locali și un fost consilier local), astfel:

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, se află în conflict de interese PENAL, Agenția Națională de Integritate (ANI) sesizând DNA, inclusiv pentru infracțiuni asimilate corupției, informează ANIîntr-un comunicat. Ștef este suspectat că în timp ce era președinte al CJ Satu Mare, firma SC Folda SecurityRomânia SRL a încasat de la Consiliul Județean suma de 1.233.380,92, societate în cadrul căreia a deținut calitatea de asociat și funcția de administrator.

”În exercitarea atribuțiilor de serviciu, a participat la vizarea/semnarea/aprobarea mai multor documente prin care s-a obținut un folos patrimonial în valoare de 1.233.380,92 lei de către S.C. FOLDA SECURITY ROMÂNIA S.R.L., societate în cadrul căreia a deținut calitatea de asociat și funcția de administrator. Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României și a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, prevăzute și sancționate de art.12 lit.b) din Legea nr.78/2000”, se arată într-un comunicat postat vineri pe site-ul ANI.

 

Lasati un comentariu