Un draft al Guvernului Dacian Cioloş

• publicat la: 13 noiembrie 2015
Un draft al Guvernului Dacian Cioloş

Dincolo de numele vehiculate pe surse in aceste zile, iata cativa oameni care ar putea alcatui viitorul guvern al lui Dacian Ciolos, potrivit unor surse citate de Curs de guvernare:

1. Ministerul Administratiei si politicilor Regionale (fostul post al lui Liviu Dragnea) – Vasile Dancu, sociolog

2. Ministerul Apararii – Mihnea Ioan Motoc – diplomat, ambasadorul Romaniei in Marea Britanie.

3. Ministerul Comunicatiilor – cel mai probabil postul ar putea fi ocupat de Tudor Mihai, cu o experianta de 20 de ani in IT, CEO al grupului de firme EnergoBit din Cluj

4. Ministerul Fondurilor Europene: sanse foarte mari de preluare a portofoliului de catre Aura Raducu – manager principal la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, cu o buna experienta in programul Regio.

5. Ministerul Finantelor: Doua nume ar fi in calcul pentru acest dificil portofoliu: Daniela Gheorghe (de la departamentul pentru buget al Comisiei Europene) si Anca Paliu Dragu (analist economic la Comisie, cu o foarte mare experienta in a gestiona relatiile Romaniei cu institutiile internationale).

6. Agricultura – Achim Irimescu – ministru consilier la reprezentanta permanenta a Romaniei pe langa Comisia Europeana – fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, intre 2012-2014.

7. Ministerul de Interne: optiunea Dudu Ionescu (consilier prezidential al lui Klaus Iohannis) ar putea fi inlocuita, in cazul unui refuz, de un om din sistemul MAI.

8. Justitie – preferintele se indreapta spre mediul ONG-urilor specializate – cu o optiune, nu neaparat obligatorie, pentru Laura Stefan, expert pe lupta anticoruptie.

Potrivit unor surse apropiate negocierilor, raman in suspensie propunerile pentru ministere grele, precum Educatia (unde varianta Campeanu pare ca iese din discutie), Sanatatea – unde se cauta un specialist in gestiunea sistemelor, Ministerul Muncii – unde e greu de gasit un specialist nepopulist si Economie – unde viitorul titular trebuie sa aiba curajul sa se bata cu un sistem politizat de fostul guvern pana pe ultima suta de metri.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu