Scandal pe „defăimare”. Legea lui Dragnea a căzut la vot!

• publicat la: 17 February 2016
Scandal pe „defăimare”. Legea lui Dragnea a căzut la vot!

Coaliţia nu s-a mobilizat şi nu au existat suficiente voturi pentru trecerea legii lui Liviu Dragnea. PSD a vrut să comită un abuz de proporţii, dar Dragnea a salvat situaţia.

Alba neagra cu sistemul de vot

Nu a fost suficient scandalul de la dezbaterea pe articole. Un scandal şi mai mare s-a înregistrat în sesiunea de vot final, când s-a votat legea lui Liviu Dragnea. Imediat după vot, liberalul Eugen Nicolăescu şi UDMR-istul Marton Arpad au atras atenţia că legea nu a trecut pentru că nu a înregistrat numărul necesar de voturi. Au urmat fix 50 de minute de scandal monstru, pentru că PSD a încercat să repete votul, invocând probleme la instalaţia de vot electronic. Mai mult, s-a cerut reluarea prin sistemul votului prin apel nominal. După mai multe dueluri verbale, şi în ciuda aameninţării PNL cu părăsirea sălii, PSD a decis reluarea votului. În acest moment a intervenit Liviu Dragnea, care a cerut preşedintelui de şedinţă ca să fie considerat valabil votul exprimat – deci legea rămânea respinsă –, menţionând că va relua procedurile de la zero. Decizia autorului legii, Liviu Dragnea, poate fi pusă nu atât pe respectarea regulamentelor Camerei Deputaţilor, cât pe seama semnalelor pe care le-a primit privind neconstituţionalitatea unor articole.

Scandal la dezbaterile pe articole

Deşi modificată substanţial – şi ca urmare a unei diplomatice atenţionări a Ambasadei SUA – prin renunţarea la mai multe articole, inclusiv cele referitoare la sancţiuni, propunerea legislativă a lui Liviu Dragnea, cunoscută mai mult sub titulatura „legea defăimării”, a generat scandal în plenul Camerei. PNL a cerut retragerea de pe ordinea de zi a proiectului, pentru că din nou s-a încălcat regulamentul Camerei Deputaţilor: raportul comisiei sesizate pe fond nu a ajuns în timp util la deputaţi.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 17 February 2016 - 17:18

Aștia-s chiar tâmpiți?
După mai mult de 25 de ani de “democrație”, incă n-au invățat cum să voteze cinstit și cum să numere voturile cinstit?

Lasati un comentariu