Postul Paştelui

• publicat la: 14 martie 2016
Postul Paştelui

”Nu ceea ce intră în gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură acelea spurcă pe om” – Marcu 7, 14-24

Postul Paștelui sau, cum mai este numit, Postul Mare este bine cunoscut ca fiind cel mai lung și aspru dintre toate posturile. Odată cu apropierea postului apar și rețetele vegetariene, scoaterea lactatelor din meniu, și multe alte restricții alimentare. Restricții prostești și inutile!

De ce să mananci tot ceea ce vrei pe întreaga perioadă a postului? Pentru că nici carnea, nici brânza și nici ouăle nu îți vor aduce un păcat în plus. Postul înseamnă o perioadă de reflecție la patimile care s-au produs, cândva, pentru ca astăzi să fim ceea ce suntem. Postul înseamnă iubire, bunătate, recunoștință și dăruire totală, o perioadă care trebuie prelungită până la sfârșitul zilelor noastre.

Așadar, ca să ne bucurăm, cu adevărat de paște, avem nevoie doar de dragoste. 40 de zile de dragoste, iar dragostea implică suferință. Nu există dragoste fără suferință. Dragostea se culcă ultima și se trezește prima. Dragostea inseamnă să te trezești dimineața, devreme, și să te întrebi – Ce bine aș putea să fac astăzi? Cui să ii spun astăzi ceva de bine? Dragostea înseamnă să mângâi când ești lovit, să zâmbești când ești rănit, să fii recunoscător pentru tot ce ai și ești.

În postul care urmează, mănâncă dimineața ouă și brânză, iar când ieși din casă emană numai iubire. Fă ca fiecare om pe care îl întâlnești, după ce pleacă, să-și dorească să fie mai bun. La amiază mănâncă carne, iar apoi adu mângâiere unui suflet trist. Fi calm, fi bun și înțelege durerea celui de lângă tine.

Timp de 40 de zile, mănâncă tot ceea ce îți dorești, dar de pe buze să nu îți lipsească zâmbetul cald, iar pe cei din jur să nu îi privești decât cu blândețe și iubire. Înainte de a alege mâncarea pe care o mănânci, alege atent cuvintele pe care le spui. Înainte de a face curățenie în casă, fă curățenie în inima ta. Scoate, de acolo, tot ce e vechi și nefolositor prezentului, iar apoi umple-ți camerele inimii cu gesturi pline de duioșie, cu priviri iubitoare și vorbe de bine.

Dimineața admiră o floare sau ascultă cântecul unei păsări, și fi recunoscător pentru că poți să faci asta. Începe-ți ziua cu recunoștință și iubire de viață. Simte mângâierea Tatălui în fiecare rază de soare care îți atinge trupul. Seara fă-le cu ochiul stelelor care-ți strălucesc atât de frumos, și adormi cu zâmbetul pe buze.

În acest post, fă tot ceea ce îți dorești, însă nu uita să iubești. Trezește-te și dormi în iubire, respiră și trăiește în dragoste. Nu începe un post greu, nu începe un post lung. Începe un post din și în iubire. E tot ce avem nevoie în aceste 40 de zile, până la șfârșitul vieții.

sursa jurnaluldesatumare.ro

Lasati un comentariu