Votaţi Liceul Teoretic

• publicat la: 14 martie 2016
Votaţi Liceul Teoretic

Liceul Teoretic a participat la competiția „Olimpiadele Kaufland” iniţiată de Şcoala de Valori în colaborare cu S.C. KAUFLAND S.A. (sponsor principal) şi Ministerul Educaţiei Naţionale, deschisă tuturor instituţiilor de învăţământ public din România: grădiniţe, şcoli primare şi gimnaziale, licee.

A fost gândită ca un program de responsabilizare socială, constând în desfăşurarea unui număr cât mai mare de activităţi din domenii variate: mediu, sport şi sănătate, creativitate şi tradiţii, ştiinţă, cultură, educaţie. Cadrul didactic coordonator al activităților liceului a fost doamna profesoară Alina Iacobuț.

Premiile sunt substanţiale, în bani, existând două etape de premiere: „Top Hărnicuţi”, însemnând primele 100 de şcoli cu punctajele cele mai mari obţinute până la data de 30 noiembrie 2015, premiul constând în câte 2000 de euro (categorie la care am reuşit să câştigăm ca unică instituţie de învăţământ din judeţ) şi „Top Fruntaşi” în cadrul căreia sunt premiate primele 100 de şcoli care ating cele mai mari punctaje până la data de 29 februarie 2016, astfel: locul I:  1 x 40 000 euro, locul II: 1 x 30 000 euro, locul III: 101 x 20 000 euro.

Iniţial au fost doar tatonări din partea Liceului, însă ideea a prins contur din ce în ce mai mult, astfel încât activităţile au început să se deruleze tot mai serios, atât profesorii, cât şi elevii fiind dornici să participe la proiectele propuse datorită paletei foarte largi şi variate a acestora. Totodată, premiile tentante oferite în această competiţie au fost un puternic stimul în a persevera.

Liceul Teoretic a reușit performanța unică în județul Satu Mare de a se clasa în primele 100 de școli în „Top Hărnicuţi”, premiul câștigat de 2000 de euro fiind alocat îmbunătățirii calității procesului educativ, vizând toți elevii liceului.

O investiție importantă s-a realizat în fondul de carte al bibliotecii, acesta fiind reînnoit cu titluri din literatura română sau universală care se studiază la clasă dar la care elevii nu aveau acces din cauza penuriei generale din sistemul de învățământ. Cărtărescu, Sorescu, Blaga, Nicolae Manolescu, Simona Popescu, Eugen Ionescu, Marquez, Kafka, Borges, Llosa au ajuns accesibili tuturor elevilor Liceului Teoretic datorită acestui inimos proiect susținut de Kaufland.

Rezultatele finale ale competiției vor fi afișate în data de 16 martie 2016 pe platforma Olimpiadele Kaufland.

Activităţile liceului din cadrul acestui proiect pot fi urmărite și votate pe platforma Olimpiadele Kaufland sau în următorul link:  HYPERLINK „http://www.olimpiadelek.ro/participanti/proiecte-scoala/764-liceul-teoretic”

Lasati un comentariu