Când ignoranţa e „greu de ucis”

• publicat la: 30 mai 2016
Când ignoranţa e „greu de ucis”

Hotărât lucru  nu e tocmai uşoară munca unui consilier personal al unui primar mai ales când acesta este Kovacs Eugen sau Jeno(depinde cui se adresează).

Cu nasul în Buletin de Carei toată ziua, de unde nu ratează nici un comentariu, omul nu mai apucă să îşi îmbunătăţească cultura cinematografică  sau de alt gen. Target urile impuse de şeful său pe linie politică şi profesională au făcut din acesta un limitat strict la subiectul  primit ca temă de casă. Tot ce nu are tangenţă cu Ilie Ciută, coşmarul primarului Kovacs, nu este de interes.   Aşa se explică  probabil şi lipsa oricărei posibilităţi de a înţelege şi savura un titlu al unui articol.  Ilie Ciută, greu de ucis –  nu a fost un articol tocmai uşor de digerat pentru contracandidatul său Kovacs.

Nu că nu ar fi adevărat că toate tunurile din primărie au fost puse pe liberali dar mai ales pe liderul lor, consilierul Ilie Ciută, contracandidatul lui Kovacs.

De la o persoană care se pretinde a fi absolvit studii de ziaristică ne-am fi aşteptat sincer la ceva mai mult decât dă pe un blog personal în timpul pe care îl împarte la primărie între consiliat şi persoană …magan.

E păcat să nu  lăsaţi omul consilier să răsufle puţin domnule Kovacs.  Înţelegem că riscaţi multe dacă pierdeţi alegerile şi la fel cei ce vă înconjoară dar  e prea tânăr consilierul ca să nu îi daţi ocazia să se mai relaxeze, să vizioneze un film, să socializeze puţin şi să înţeleagă că lumea asta nu e făcută doar pentru apărat onoarea unui primar datornic la buget pentru care are şi acum reţinere pe salariu.

Nu e puţin lucru să ai un contracandidat care îşi păstrează intactă firma de producţie de 25 de ani şi scoate şi mai mult în evidenţă cele 4 falimente  şi datoriile la buget. Dar nu e de vină consilierul liberal că a reuşit acolo unde primarul a clacat mereu.

Ce vină are consilierul Ciută că primarul cheltuie banii oraşului după bunul plac şi nu după necesităţi? Doriţi exemple concrete?

Una peste alta, scrierile pompieristice ale unui consilier de primar cu datorii la buget au reuşit astăzi să ne descreţească frunţile. Aducem pe această cale mulţumiri pentru râsul sănătos  cu care ne-a cadorisit fără să îşi dea seama probabil. Păcat că nu oferă şi cititorilor săi posibilitatea de a se relaxa  citind şi traducerea articolului care i-a provocat acestuia emanaţii filozofice de genul az ellenfel nem ellenseg.

Îi oferim cadou link-ul unde poate urmări câteva date despre filmul la care ne-am raportat.

http://www.filme-bune.net/die-hard-greu-de-ucis-1988-filme-online-subtitrat-in-romana/

Sperăm ca pe viitor să nu mai fie nevoie de 8 ani ca să înţeleagă sensul unor titluri dar fiindcă face parte din echipa de politicieni care a avut nevoie tot de 8 ani ca să   conştientizeze eficienţa unui sens giratoriu în loc de semafor la iniţiativa liberalului Ciută, se acceptă.

Oricât se chinuie presa de casă a primarului Kovacs să  denigreze singurul  său adversar,  Kovacs tot datornic rămâne, tot fără casă şi maşină rămâne, tot dependent de un post la primărie şi tot un risipitor de ban public în timp ce Ilie Ciută  are aceiaşi firmă de 25 de ani,  proprietăţi la vedere şi acelaşi caracter iar promisiunile făcute le onorează mereu.

Prea multă campanie mincinoasă  pentru un electorat captiv  dăunează grav simţului percepţiei şi al umorului, domnilor consilieri.

Buletin de Carei

 

PS

Pentru a nu cădea în penibil, indicăm  tinerilor consilieri  răsfoirea şi a altei prese înafară de cea exclusivistă  din care fac parte. Ghilimelele din titlu au fost puse special pentru aceştia pentru a nu înţelege altceva.

http://www.igj.ro/sport/pandurii-greu-de-ucis-2.html

http://juventus-torino.ro/greu-de-ucis/

Lasati un comentariu