Frica de justiţiar sau Jocurile politice ale administraţiei careiene

• publicat la: 8 iulie 2016
Frica de justiţiar sau Jocurile politice ale administraţiei careiene

Finul primarului şi preşedintelui UDMR Carei Kovacs  Eugen  semnează un  material pe blogul său personal  numit  Opinie de Carei prin care  blamează  orice încercare a vreunui consilier local ales de a obţine informaţii legate de activitatea publică a executivului careian. Nefiind în situaţia de ales local şi nici de cea de profesionist în ce priveşte interpretarea unor legi …sau poate doar textele scrise în limba română să îi joace feste, acesta  nu reuseşte să găseasca de nici o culoare pasajele din Legea 215 din 2001 care reglementează activitatea consilierilor  locali.

Citiţi şi vă minunaţi cum sunt înfieraţi consilierii care au înţeles să îşi asume îndatoririle ce le revin din postura de  ales local  aflat în slujba careianului, al protejării banului public şi care nu se folosesc  de statutul lor de consilier local pentru a vinde  flori sau medicamente către primărie prin firmele lor de familie. Urmăriţi modul în care trasează directive celor din Primăria Carei.

https://opiniedecarei.com/2016/07/07/legalitate-si-pentru-justitiari/

Expresii de genul… “alegătorii careieni s-au prins că e vorba de o simplă gargară, care nu prinde nici în gară “,  “Plictisindu-se de moarte, aceşti consilieri locali încep să bombardeze Primăria Carei cu tot felul de solicitări de informaţii publice” , “conturile şi buzunarele le sunt pline de lovele”, “vajnicii aleşi locali ar trebui puşi la plată, dacă tot vor să fie atât de bine informaţi”, “Unora, mai ales justiţiarilor, le place să vorbească mult şi prost doar pentru a se auzi vorbind”  caracterizează  perfect modul în care se derulează jocurile politice ale recent  reinstalatei administraţii careiene. Doar că nici manipularea nu merge la nesfârşit  pentru ca şefii să se adape  în continuare din bugetul local cu lucrări acordate cu dedicaţie la suprapreţ!

Potrivit legii 215 din 2001, SECŢIUNEA a 3-a
Funcţionarea consiliului local
Art. 51

(1) În exercitarea mandatului, consilierii locali sunt in serviciul colectivităţii locale.

(2) Primarul este obligat ca, prin intermediul secretarului si al aparatului de specialitate, să pună la dispoziţie consilierilor locali, la cererea acestora, în termen de cel mult 10 zile lucrătoare, informaţiile necesare în vederea îndeplinirii mandatului.

ORDONANTA nr. 35 din 30 ianuarie 2002 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si funcţionare a consiliilor locale. Emitent : GUVERNUL

ART. 62

(1) Consilierii pot solicita informaţiile necesare exercitării mandatului, iar compartimentul, serviciul sau unitatea vizată sunt obligate să i le furnizeze  la termenul stabilit.

Acestea sunt Legile în baza cărora oricare dintre aleşii locali poate solicita orice fel de informaţie de la UAT unde funcţionează.

Folosirea blogului finului primarului ca o tribună politică de unde să blameze desfăşurarea corectă a activităţii de ales local  sau  luarea în deradere a importanţei informării aleşilor locali despre modul de desfăşurare a activităţii executivului careian ne arată  faţa adevarată a conducerii instalate la Primăria mun.Carei.

Până şi termenul de justiţiar este luat în derâdere de către finul unui primar plin de datorii la buget pentru care are din 2008 reţinere pe salariu.  Ia te uită cine vorbeşte, dragi cititori şi cine emite opinii.

Tot  materialul este împănat cu expresii  de maidan, vajnicii aleşi locali, lovele, de tristă amintire,  de pe vremea când manevra condeiul la cotidianul judeţean aservit unui baron judeţean.

Complexat de  aleşii locali cu   ,,conturile şi buzunarele  pline de lovele”, finul primarului şi preşedintelui UDMR Kovacs Eugen loveşte în însăşi democraţia locală şi îndeplinirea  sarcinilor ce le revin consilierilor locali. Cine să fie de vină pentru că unii consilieri au fost capabili să îşi conducă afacerea proprie cu succes de peste 25 de ani şi să îşi asigure bunăstarea financiară ce le permite totala independenţă financiară iar actualul primar are Declaraţia de Avere plină de liniuţe la capitolul imobile sau bunuri deţinute şi care are la activ  4 falimente ale firmelor sale de producţie de mobilier?

Din postura de fin al primarului Kovacs, acesta îşi permite chiar să dea indicaţii celor ce întocmesc noul regulament de funcţionare al CL pe care îl doreşte unul restrictiv la adresa consilierilor ce îşi fac temele şi îşi iau în serios statutul de consilier local ales.  Prin tragicomedia  servită  cititorilor săi  ies la iveală însă jocurile politice  practicate şi în campania electorală şi după data alegerilor de către alianţa împotriva liberalilor careieni ce nu vor să  îşi plece spinarea în faţa baronului local Kovacs şi a grupului său de interes.

Singurul consilier care a avut şi are curajul să  spună   adevărul despre derularea activităţii executivului careian este liderul liberal Ilie Ciută. Impotriva sa s-a pus în mişcare o întreagă maşinărie politică de îndepărtare a sa de Consiliul Local Carei.

Adevărul în toată spledoarea sa este cel mai dureros lucru ce i se poate întâmpla unui primar datornic  ce conduce totalitar un oraş multietnic, sfidând comunitatea românească căreia îi refuză până şi amplasarea unui bust al poetului naţional Mihai Eminescu.

Speriat că  cititorii careieni  vor putea afla despre soarta banilor lor ajunşi în bugetul local prin plata taxelor şi impozitelor locale, finul  încondeiază orice persoană ce ar putea aduce atingere imaginii nănaşului său. Cei care au luat act de cererea justiţiarului i-au şoptit la  ureche despre depunerea unei cereri  la Registratură  de acum câteva zile. Potrivit celor declarate Buletin de Carei de personalul de la Registratura din Primăria Carei, finul blogger nu a depus nici o solicitare de a afla informaţii despre activitatea justiţiarului în ultimele 2 luni de zile deci numai cei la care a ajuns spre soluţionare cererea au oferit datele pe care acesta le înfierează.

Şochează catalogarea şedinţelor Consiliului Local ca având iz de bâlci deşi nu a participat la ele în mandatul trecut la care face referire,  mesajul de atenţionare  şi  directivele trasate  celor din Executivul careian.

Din ce postura îşi permite un apropiat al primarului Kovacs să dea indicaţii şi directive ca pe vremea  dictaturii  proletare şi să solicite  limitarea timpului de vorbire a consilierilor aleşi sau îngrădirea activităţii lor strict la comisiile din care au fost forţati să facă parte?

Atribuirea epitetului de  neavenit unui consilier local care solicită informaţii pentru desfăşurarea  activităţii pentru care a fost mandatat  de votanţii careienii denotă mai mult decât impertinenţă.

Totuşi, cei de la Primărie ar trebui să aibă grijă când vine vorba de datele cu caracter personal, care nu pot fi comunicate oricărui neavenit, la minte odihnit.”

Este de fapt începutul instaurării unei dictaturi  pe model medieval  când groful trasa sarcini iar iobagii trebuiau să le ducă la îndeplinire fără să crâcnească în  atenta supraveghere a vătafilor.

Pentru visătorii politici îmbuibaţi din banul public careian, le aducem la cunoştinţă că suntem în anul de graţie 2016  în care legile sunt cu totul altele chiar dacă pe ici pe colo justiţia mai scârţâie.

Nici măcar în Republica Totalitară de la Carei nu mai poţi băga pumnul  în gură contribuabililor oneşti mai ales daca sunt şi  consilieri aleşi în mod democratic.

Sloganul cu  Careiul paşnic folosit pentru a înfiera şi descuraja orice încercare de manifestare a Spiritului Civic  în mun.Carei este încălcat constant tocmai de finul celui ce l-a folosit în campania electorală.

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 8 iulie 2016 - 19:21

Sasul este mereu pe lângă: evenimente, politică, adevăruri, lege, comentarii, etc, Pur și simplu nu pricepe și basta.

Ca „breaking news”, merită să difuzez însă știrea de mai jos. Poate înțelege sasul că streangul se strânge inevitabil și încet-incet atât în jurul gâtului unui ALDE preș de senat, la fel de bine cum se poate strânge și in jurul gâtului unui nănaș, dacă acela a călcat în mod evident pe bec. Dacă imi aduc eu bine aminte, in ultima perioadă de timp alde ăla cel cu cinci neveste o cam trecea Dunărea pe Codruța. Se pare că și avea de ce.
Mărturie mincinoasă. Auzi mata.
Păi Kovács minte la fiecare două vorbă. Iar sasul minte la fiecare vorbă.

 07 iulie 2016, Nr. 976/VIII/3, COMUNICAT D.N.A.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților

POPESCU TĂRICEANU CĂLIN CONSTANTIN ANTON, președinte al Senatului, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– mărturie mincinoasă,
– favorizarea făptuitorului,

MARIAN MARIUS DORIN, cu privire la săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 15 aprilie 2016, în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton, în depoziția luată sub jurământ, a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată, mediatizat prin comunicatul nr 654 din 18 mai 2016.

Astfel, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință despre:
– retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafețe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) și Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului),
– implicarea inculpaților Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi și a altor persoane în procedurile de retrocedare,
– actele de vânzare–cumpărare vizând aceste bunuri.

De asemenea, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton a mai făcut declarații necorespunzătoare adevărului și nu a spus tot ce știe în legătură cu relația avută cu inculpații Tal Silberstein, Andronic Dan Cătălin și Truică Remus, în contextul menționat mai sus, întâlnirile și discuțiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacționarea imobilelor menționate mai sus și modalitatea de dobândire și valorificare a bunurilor revendicate.

În același context, inculpatul a mai precizat, că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein.

Totodată, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton a afirmat în mod nereal că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România.

În contextul instrumentării aceleiași cauze, la data de 28 aprilie 2016, inculpatul Marian Marius Dorin a făcut declarații necorespunzătoare adevărului și nu a spus tot ce știe în legătură cu angajarea lui Marcovici Marius Andrei, în calitate de consilier personal la Cancelaria primului ministru Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton, urmare a înțelegerii acestuia din urmă cu Tal Silberstein.

De asemenea, inculpatul Marian Marius Dorin, a afirmat în mod nereal că nu cunoștea activitatea și atribuțiile de serviciu ale lui Marcovici Marius Andrei, în condițiile în care acesta din urmă era cunoscut în cercurile politice ca „omul lui Tal”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE D.N.A.

de victor la 10 iulie 2016 - 20:06

nu mai este mult si le ia la numarat ouale si celor din poza. Ca doar nu raman pe veci nestiute afacerile pe banii careienilor!

Lasati un comentariu