Tergiversări cu iz politic la împărţirea ajutoarelor UE alimentare de la Carei

• publicat la: 21 iulie 2016
Tergiversări cu iz politic la împărţirea ajutoarelor UE alimentare de la Carei

După ce construirea unei necesare capela mortuare în satul Ianculeşti ce aparţine de UAT Carei a devenit troc politic pentru  primarul Kovacs iată că aceiaşi localitate este din nou în lumina reflectoarelor pentru suspiciuni de politizare a împărţirii ajutoarelor alimentare.

Cu toată sforţarea presei  aservite din primăria Carei de a abate atenţia de la realităţile careiene, nu putem să nu remarcăm faptul că la  2 săptămâni de la sosirea ajutoarelor alimentare de la UE acestea nu au ajuns şi în satul
Ianculeşti deşi la locul de distribuire din Carei nu mai este afluenţă de persoane. Contactat telefonic, Dumitru Paşca de la serviciul de asistenţă socială a fost foarte rezervat afirmând că nu ştie exact când vor ajunge şi acolo ajutoarele cuvenite celor aflaţi pe liste dar cel mai probabil că totul se va întâmpla după data de 1 august.

Pentru cei neinformaţi, vă aducem la cunoştinţă că în data de 31 iulie primăria Carei a  pregătit alegeri pentru desemnarea delegatului sătesc.

Spre deosebire de mandatul câştigat în 2012 când delegat sătesc  era Ioan Oneţ, fostul învăţător şi fostul său asociat al său  la una din fabricile de mobilă falimentare, acum primarul se grăbeşte să organizeze alegerile pentru funcţia de delegat sătesc.  Actualul delegat Ciprian Chiorean, candidat pe listele PNL,     s-a remarcat prin deranjul provocat administraţiei Kovacs prin numeroasele cereri pentru  solicitare de piatră pentru drumuri  sau pentru renovarea cămin cultural sau solicitare transport în comun.

În anul 2012, după instalarea noului consiliu local nu au fost  organizate alegeri pentru delegat sătesc , acestea având loc abia în luna februarie a anului 2013, fapt ce contravine legislaţiei .

Să aibă legătură  trenarea împărţirii ajutoarelor alimentare de la UE cu faptul că delegatul sătesc cunoaşte toţi sătenii şi vede cine  primeşte ajutoare alimentare  şi poate descoperi anomaliile potrivit cărora unii cu stare materială deosebită şi stare de sănătate normală au ajuns să fie trecuţi pe listele cu pricina?

Oricum cei în cauză au posibilitatea de a le obţine de la locul de distribuire de pe strada Vasile Lucaciu din Carei, mai ales cei care au domiciliu şi în mun.Carei.

Înghesuiala din primele zile de după sosirea ajutoarelor alimentare s-a mai domolit. Potrivit comunicatelor sosite de la instituţia prefectului, pentru mun.Carei au sosit peste 2750 de pachete cu ajutoare alimentare.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu