O tăcere de 10 milioane de lei. Incompetenţă sau …?

• publicat la: 24 august 2016
O tăcere de 10 milioane de lei. Incompetenţă sau …?

În faţa probelor de necontestat oferite de consilierul Ilie Ciută, toată presa aservită primăriei Carei a amuţit. Economistul şi consilierii primarului au trecut sub totală tăcere  diferenţa celor 10 milioane de lei noi dintre cheltuielile declarate la 30 iunie 2016 către Ministerul Finanţelor şi cele oferite consilierilor locali.  Şocul  unuia dintre consilierii primarului aflat la şedinţă a fost atât de mare încât nu a mai reuşit  să găsească nici tastele potrivite pentru a consemna despre dezvăluire aşa că din partea dânsului nu a apărut nici un material.

Acesta este materialul semnat de doamna Gindele Emese sub înscrisul de Întocmit, dânsa fiind director economic la Primăria Carei.

Execuţia financiară ce apare însă pe Ministerul Finanţelor ne arată la UAT Carei, la capitolul Cheltuieli ale bugetelor locale la data de 30 iunie 2016 suma de ..15.140.780,09 lei.

Faţă de 25.858.112 lei  există o diferenţă de peste 10 milioane de lei.

Singurul portal careian de limbă maghiară care a scris două rânduri despre şedinţă face referire doar la faptul  că…în opinia consilierului Ciută ar exista o diferenţă….și nu a participat la vot.

După valul de denigrări şi atacuri neîntemeiate la adresa  liberalului careian din partea presei de casă a primarului Kovacs  este de neînţeles o astfel de tăcere  în condiţiile în care consilierul Ciută a oferit datele din materialul clientului cum se spune, în acest caz Mapa întocmită de primăria Carei pentru consilieri . E de neînţeles şi tăcerea economiştilor din Comisia Economică, trimişi de careieni în Consiliul Local pentru  cu totul altceva decât a şoma pe bani publici. Frica de activitate în beneficiul careianului  să fie unul din motivele pentru care consilierul liberal independent financiar nu a fost dorit de UDMR în Comisia Economică?

Chiar își permite primăria Carei să se joace cu 10 millioane de lei noi fără a suporta consecințele? Cine tolerează astfel de…scăpări?

Buletin de Carei

comentarii

de nisma la 25 august 2016 - 08:49

da, incompetenta dl Ciuta
esti tot mai incompetent

de localnic la 25 august 2016 - 09:36

asa e! cat de incompetent poti sa fii ca sa descoperi coruptia din primaria Carei? pai vezi domnule ciuta daca nu ai vrut sa faci parte din grupu de mafioti cum te critica astia? matale vrei numa cu careienii sa tii si nu cu mafia, pai se poate sa fii asa incompetent?

Lasati un comentariu