Taximetrist neatent loveşte un pieton

• publicat la: 22 august 2016
Taximetrist neatent loveşte un  pieton

Ieri, 21.08.2016, un bărbat de 47 de ani din Sânmiclăuș a fost acroșat de un autoturism, în timp ce se deplasa în calitate de pieton pe acostamentul drumului public.

În jurul orei 17,00, pe strada Principală din localitatea  Sânmiclăuș, județul Satu Mare,  a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea ușoara a unei persoane.

Concret,  un taximetrist de  27 ani, din municipiul Carei, în timp ce conducea autoturismul unei firme de profil, pe fondul conducerii imprudente, a accidentat un bărbat de  47 de ani, care circula în calitate de pieton pe acostamentul din partea dreaptă a drumului public, pe direcția de mers a autoturismului.

În urma evenimentului rutier  a rezultat rănirea ușoară a pietonului, care a fost transportat la Spitalul municipal Carei pentru investigații și îngrijiri medicale.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, totodată i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii. Împrejurarile comiterii accidentului sunt cercetate în cadrul dosarului penal constituit în acest sens.

                                 Infracțiuni rutiere, cercetate de polițiști

În  data de 21.08.2016 orele 09,40, polițiștii rutieri din  Rutiere Negreşti Oaş aflați în supravegherea traficului rutier, au oprit în trafic pentru control un autoturism care avea aplicate numere de înmatriculare de Austria.

Autoturismul era condus de un tânăr de 28 de ani din Negreşti Oaş, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul a fost radiat din circulaţie la data de 29.07.2016. Plăcuțele de înmatriculare aplicate erau atribuite unui alt autoturism  și erau   valabile doar pe teritoriul Austriei.

În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că proprietarul de drept al vehiculului, un bărbat de  48 ani,  tot din Negrești Oaș, i-a încredinţat autoturismul în cauză tânărului surprins la volan, astfel că amâdurora le-au fost întocmite dosare penale: celui de la volan pentru ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau cu numere false de înmatriculare” iar proprietarului pentru “punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat sau cu numere false de înmatriculare”.

Activități rutiere

În cadrul acţiunilor rutiere desfăşurate  pe principalele artere de circulaţie din județ, pentru abaterile constatate, polițiștii rutieri au aplicat în cursul zilei de ieri 131 sancţiuni contravenţionale în valoare de 21 245 lei, iar ca măsură   complementară a fost dispusă reținerea, în vederea suspendării dreptului de a conduce, a 4 permise de conducere, pentru abateri ca depășirea vitezei legale de deplasare sau consum de alcool la volan.

 

Lasati un comentariu