Accident rutier în Carei, accident de muncă în Vetiș

• publicat la: 14 octombrie 2016
Accident rutier în Carei, accident de muncă în Vetiș

În  data de 13.10.2016, în jurul orei  13.10, polițiștii rutieri din Carei au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier pe strada 1 Decembrie din localitate.

Ajunși la fața locului polițiștii au constatat faptul că o conducătoare auto de  32 ani din Satu Mare, conducând autoturismul proprietate privată, pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor,  a accidentat ușor un  minor de 12 ani, din comuna Berveni, angajat în  traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, marcată si semnalizată corespunzător.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă.

Accident de muncă

Polițiștii Secției Rurale Satu Mare au fost solicitați prin apel la 112 să intervină în data de 13.10.2016, în jurul orelor 14.45, la un eveniment petrecut în incinta unei unei balastiere din comuna Vetiș.

La fața locului s-a stabilit că  un angajat în vârstă de 40 de ani din Botiz, manevrând o autobasculantă, în timp ce executa alimentarea stației de sortare a agregatelor din balastiară, a derapat de pe rampa de urcare către stația de sortare și  s-a  răsturnat pe partea dreaptă, în timp ce se afla în cabina vehiculului.

În urma incidentului, bărbatul a suferit leziuni la nivelul spatelui, care au necesitat transportarea acestuia la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Cu această ocazie i-au fost recoltate și probe biologice în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.  Cercetările vor fi continuate pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul, în cadrul dosarului penal deschis pentu săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă  și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Și pe parcursul zilei de ieri, polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere de circulație din județ, în scopul determinării conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie. Astfel, pentru abaterile constatate au fost aplicate 285 sancţiuni contravenţionale în valoare de 33 420 lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, 4 permise de conducere, pentru abateri ca depășirea limitei de viteză sau efectuarea de manevre neregulamentare de depășire și au retras 5 certificate de înmatriculare, pentru depășirea limitelor admise de noxe, lipsă I.T.P. sau lumini neconforme, abateri constatate cu sprijinul specialiștilor din cadrul Registrului Auto Român, în colaborare cu care s-a acționat.

 

                   Infracțiuni la regimul siguranței pe drumurile publice:

Polițiștii Secției Rurale Gherța Mică,  aflați în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competență, au oprit în trafic pe raza comunei Tarna Mare un moped, condus de un tânăr de 18 ani din comună. Verificările efectuate au stabilit faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, motiv pentru care tânărul va fi cercetat penal pentru conducere fără permis.

Și polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au identificat în trafic un conducător aflat înafara legii. Aflați în supravegherea traficului rutier pe arterele din municipiu, polițiștii au oprit pentru control în jururl orei  10.45, un autoturism care circula pe   b-dul Henri Coandă din municipiu. La controlul alcoolscop efectuat, conducătorul auto, un bărbat de 31de ani din localitatea Dumbrăvița, județul Maramureș,  avea o concentrație a vaporilor de alcool de 0,43 mg/l. I s-a întocmit dosar penal și i s-au prelevat mostre biologice de sânge.

Lasati un comentariu