Evenimente rutiere. Un clujean a avariat o mașină în Carei și a fugit

• publicat la: 17 octombrie 2016
Evenimente rutiere. Un clujean a avariat o mașină în Carei și a fugit

În dimineața zilei de 16.10.2016, Poliția Municipiului Carei a fost sesizată de către proprietarul unui autoturism,  despre faptul că pe parcursul nopții, autoturismul pe care îl lăsase parcat pe strada 1 Decembrie, i-a fost avariat, fără să poată preciza împrejurarile producerii avariilor.

Demarând verificările impuse în astfel de împrejurări, polițiștii rutieri careieni au reușit, în cursul zilei de ieri, să identifice atât autoturismul implicat în eveniment, cât și pe cel care se aflase la volan.

Verificările au condus către un bărbat de 30 de ani, cu domiciliul în Cluj Napoca, care în noaptea de 15/16.10.2016,  manevrând autoturismul personal, a tamponat din spate autoturismul parcat, după care și-a continuat drumul până în localitatea Sanislău, unde locuiesc bunicii lui și în curtea cărora a parcat vehiculul.

Pe lângă măsura de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile, cauzată de neprezentarea  la unitatea de poliție competentă pe raza căreia a produs accidentul, după stabilirea mecanismului producerii incidentului și a cauzelor acestuia, față de conducătorul auto vor fi luate și alte măsuri prevăzute de lege.

În data de  16.10.2016, în jurul orei 14.50, polițiștii rutieri  din municipiul Satu Mare au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe b-dul Octavian Goga.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că un conducător auto de 29 ani, din Satu Mare,  conducând un autoturism dinspre b-dul Octavian Goga spre podul Decebal, pe fondul nepăstrării unei distanțe corespunzătoare în mers față de autoturismul care circula în fața sa, a intrat în coliziune cu acesta, după care a fost proiectat într-un stâlp de susținere a rețelei electrice.

În urma impactului a rezultat, pe lângă pagube materiale, rănirea ușoară a conducătorului auto care a provocat accidentul dar și a altei persoane, un bărbat de 35 de ani din Negrești Oaș, pasager în același autoturism.

După testarea cu aparatul alcooltest, s-a constatat că cel de la volan consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, întrucât alcoolscopul a indicat o valoare  de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Au fost recoltate probe biologice de sânge, urmând ca cercetările să continue în cadrul dosarului penal constituit pentru instrumentarea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

Pe parcursul zilei de 16.10.a.c., polițiștii rutieri au acționat pe lângă asigurarea intervenției la evenimentele rutiere și pentru pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie pe raza judeţului.

Astfel, pentru abaterile constatate au fost aplicate 95 sancţiuni contravenţionale în valoare de 18 525 lei.   Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, 5 permise de conducere, pentru abateri ca depășirea limitei   de viteză, efectuarea de manevre neregulamentare de depășire și consum de alcool la volan.

Infracțiuni la regimul siguranței pe drumurile publice:

În data de 16.10.2016,  polițiștii de ordine  publică din cadrul Politiei orașului Tășnad, aflați în serviciul de patrulare, au identificat în trafic un bărbat de 42 ani, din comuna Supur, care în jurul orei  5.45, a condus un autoturism prin localitate, având o concentrație alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, rezultat indicat de aparatul alcooltest.

Și polițiștii Serviciului Rutier au identificat circulând  pe drumurile publice un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, un tânăr de 29 ani din  Satu Mare, a condus un autoturism pe b-dul I.C.Bratianu din municipiu, având o concentrație alcoolică de 0,77mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele situații, cei în cauză sunt cercetați penal pentru conducere auto sub influența alcoolului.

Buletin de Carei sursa IJP

Lasati un comentariu